panowie jak wyjąć lusterko to po stronie pasażera zewnętrzne, oczywiście samo szkło, żeby sprawdzić podgrzewanie.
pozdrawiam
panowie jak wyjąć lusterko to po stronie pasażera zewnętrzne, oczywiście samo szkło, żeby sprawdzić podgrzewanie.
pozdrawiam
Musisz podważyć samo szkło "czyść" pomiędzy obudową a szkłem. Lusterko jest na zaczepach. Mi udało się zdemontować oba bez strat![]()
Szymon
tak jak wyżej ruszasz szkłem. Jak chcesz sprawdzić czy działa podgrzewanie lusterka to włącz podgrzewanie i po kilku chwilach przyłóż dłoń do szkła. Jak działa to wyczujesz ciepło. Bez demontażu.
lub podlacz do FiatECUscan i tam tez mozna sprawdzic
ja tak sprawdzilem i juz wymienilem bo niedzialalo ogrzewanie
demontaz
nachylasz maksymalnie szklo do dolu
w szpare od gory wkladasz srubokret owiniety sciereczka i na zasadzie dzwigni odpychamy lusterko ktore wyskakuje z zaczepow
jeszcze jedna sprawa to nie podwarzaj za sam brzeg lusterka bo peknie
postaraj sie podwarzyc za plastik ktory jest bardziej w srodku
powodzenia
W nawiązaniu do tematu: czy macię też tak, że przy prędkości 150-200 boczne lusterka drgają ?? Jak to wyeliminować.
Szymon
Ale to nowe szkła oryginalne z ASO - co mam podkleić ?
Szymon
Witam, lusterko do dolu i sprobuj poruszac - bedziesz widzial czy sie odkleja czy mocowanie jest pekniete
Pozdrawiam
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
... nie powinny, jeżeli tak się dzieje to koniecznie albo wymieńcie wkład, albo czymś to skutecznie doklejcie. Po co? W zeszłym tygodniu przy większej prędkości odczepił mi się wkład lusterka, który wcześniej właśnie drgał. Niestety lusterka te są podgrzewane, więc zamiast odpaść na drogę zawisły na kablu obijając się o szybę i drzwi. Nim wyhamowałem, nieźle mi ono porysowało drzwi, pocięło uszczelki i uszkodziło szybę (lepiej nie myśleć co by było gdyby taki wkład odpadł przy otwartym oknie i siedzącym obok pasażerze). Po wymianie lusterka na nowe, nie drga nic nawet przy 210 km/h ;-) Ahhh te alfy ;/