Witam wczoraj się strasznie przeraziłem gdyż sprawdziłem stan oleju w GT 2,0 JTS około 1200 km temu był poziom pod górną kreska a wczoraj zszedł pod krekse minimum.. :|:| co to może być za przyczyna że przez 1200 km wypiła ok 2 ,5l oleju ??
Witam wczoraj się strasznie przeraziłem gdyż sprawdziłem stan oleju w GT 2,0 JTS około 1200 km temu był poziom pod górną kreska a wczoraj zszedł pod krekse minimum.. :|:| co to może być za przyczyna że przez 1200 km wypiła ok 2 ,5l oleju ??
To w 2.0 JTS różnica między dolną a górną kreską to 2,5l a nie jak zazwyczaj około 1l?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Ostatnio edytowane przez 100P ; 09-05-2012 o 07:58
BEZ SERCA, BYLI BYŚMY JEDYNIE MASZYNAMI..................
dolałem 2,5 litra oleju z banki żeby powrócił pod górny stan dolałem prawie 2,5l oleju kreska była pod minimum wycieki raczej nie wchodzą w gre ponieważ pod Autem sucho, ale sprawdze mogło na trasie gdzie uciec. będe obserwował co się teraz dzieje codziennie z tym olejem.. Naprawdę przeraziłem się ze nagle znikł olej.. standardowo sprawdzam go co ok 1000 km , a tu zonk.
---------- Post added at 09:02 ---------- Previous post was at 08:59 ----------
Może źle to przedstawiłem.. on nie znikł tylko na dystansie 1000 km ( co tyle sprawdzam poziom ) brakuje 2,5l oleju.. zajrzę dokładnie pod tą maskę może gdzieś faktycznie cieknie po rozgrzaniu.. ale jak mowie pod domem żadnej plamy :|
jesli nie masz wycieków z silnika, z rury nie dymi na niebiesko, ukl. ssacy jest czysty to znaczy ze silnik go zuzył, silniki TS maja ta przypadłosc ze zuzywaja olej i trzeba pilnowac zeby zawsze był stan
pzd.