a jak raz na rok chce podłączyć FESa do samochodu (coś sobie sprawdzić) i pożyczę komputer z oprogramowaniem od kolegi, który kupił program to jestem złodziejem ?
a jak raz na rok chce podłączyć FESa do samochodu (coś sobie sprawdzić) i pożyczę komputer z oprogramowaniem od kolegi, który kupił program to jestem złodziejem ?
Idąc dalej tym tropem - to czy szlachetni i uczciwi nabywcy FES'a po zakupie za drobną opłatą (oczywiście nieopodatkowaną, bo gdzie tam - chyba że warsztat) "diagnozują" samochody znajomych, ale podatku od tej działalności już nie odprowadzą nadal nie są złodziejami? Zapłacili programistom, developerom za ich prace - bardzo ładnie, popieram to. Ale zakup zwraca się im po kilku takich "podłączeniach po znajomości". Usługa z której mechanik odprowadził by podatek jest dzieje w tzw szarej strefie... "Każdy coś w życiu ukradł - jak nie ręce to myśli wędrowały po półkach".
Nie wystarcza wam wersja darmowa?
Ostatnio edytowane przez evo ; 12-05-2012 o 15:27
Ci wszyscy, którzy się tak burzą to ja mam pytanie: dlaczego kupujecie oprogramowanie gościa który nie jest Polakiem no ale kupujecie żeby go nie okradać fantastycznie! Ale czemu nie pojedziecie do polskiego, naszego ASO i nie zapłacicie polskim pracownikom? Przecież przez Was Ci nasi rodacy co pracują w warsztatach autoryzowanych czy też nie przez Was są biedniejsi, mają mniej klientów.
-> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-
--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
--- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---
www.cinsoft.pl
w takim razie co stoi na przeszkodzie ściągnięcia z internetu pełnej wersji skrakowanej ? jak można mieć wersję darmową na której też można wszystko sprawdzić
---------- Post added at 16:50 ---------- Previous post was at 16:48 ----------
i nie odprowadzane sa podatki, a później moja babcia albo ja nie mamy na leki, lekarza, NFZ kuleje, drogi dziurawe. Ci co kupują FESa przyczyniają się do upadku Polski. Nie odprowadzacie podatku w kraju = okradacie państwo polskie i samych siebie
Na przeszkodzie używania wersji pirackiej stoją pewne zasady. Dla osób chcących podłączyć się raz na ruski rok i skasować sobie błąd autor opracował wersję demo. Niewielu programistów daje aż tak funkcjonalną wersję demo. Dla użytkowników bardziej zaawansowanych jest wersja płatna.
No to pojechałeś po całości.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
"Miał pan rację. To nie jest Europa. Ci ludzie lepiej się czuli pod tym, kto karki im deptał i bił po pysku"
Nic się nie zmieniło od czasów Narutowicza i Piłsudskiego.
trochę popłynąłem![]()
bez przesady... takie porównanie trochę nie trzyma się moim zdaniem kupy.
Tak samo jak to porównanie, że nie byłbym zadowolony z tego, że ktoś okrada mój dom. Pewnie, że nie, ale ja nie wchodzę do domu producenta, nie kradnę tego FESa z jego domu. Ściągam bo ktoś udostępnił. Odpowiedzcie sobie na pytanie. Naprawdę nie ściągacie filmów? Naprawdę nie ściągacie muzyki? Naprawdę nie ściągacie najmniejszych programów? Jeżeli tak to dlaczego nazywacie kradzieżą tylko to, co ktoś ściąga, a akurat WY to kupujecie. A może ja kupuje zawsze oryginalne płyty, a Wy macie ileś tam tysięcy piratów ściągniętych z neta. I co, mam krzyczeć "na stos ze złodziejami!" ?! Sorry, zazwyczaj nie jestem taki, ale nie lubię jak się kogoś krytykuje aż w taki sposób...
Dziękuję, do widzenia...
---------- Post added at 17:52 ---------- Previous post was at 17:51 ----------
a poza tym... ja nie mam nawet tego FESa... ZAPYTAŁEM tylko...
Dla zachodu cena programu to pikuś, dla wschodu to już spory wydatek. Jako, że nie zarabiam na programie to mi styka "z internetu".
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]