Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: [156] Klima

ViP Pirat drogowy Avatar doldi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    156 SW 2000 rok pjemnosć 2000l

Domyślnie [156] Klima

Wiatam serdecznie mam 156 T.S. SPORT WAGON 2.0 i MAM MAŁY PROBLEM NA POCZĄTKU JAK WŁĄCZYŁEM KLIME TO TEMP SKAKAŁA MI DO 110 STOPNI, OBECNIE KLIMA NIE DZIAŁA CHOĆ WŁĄCZNIK SIĘ ŚWIECI ALE NIE IDZIE MROZIK ALE TEMP JEST W OKOLICACH 90 STOPNI PRZY STANIU W KORKACH WARSZAWSKICH pomóżcie bo auto super, mam ją 3 tygodnie dopiero .POZDRAWIAM

tomkap
    Gość

Domyślnie

Raczej nic tu nie da się samemu zrobić. Musisz pojechac na przegląd klimatyzacj bo to podstawa po zakupie samochodu. Tam uzupełnisz czynnik chłodzący ew. odgrzybisz i dowiesz się czy masz wycieki lub inne usterki.Temp. może podskoczyć powyżej 100st ale powinna spaść i utrzymywać sie w granicach 90 tak jak masz.

ViP Pirat drogowy Avatar doldi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    156 SW 2000 rok pjemnosć 2000l

Domyślnie

Tak ale poprzedni właściciel uzupełnił i zrobił przegląd klimy, na początku działałą i po kilku dniach zero życia
    Niech Alfa będzie błogosławiona, niech każda jej droga będzie wysławiona...

tomkap
    Gość

Domyślnie

Może tak tylko powiedział. Może wysiadła sprężarka, może czynnik wyleciał.Nie dowiesz sie, jak nie pojedziesz do serwisu klimatyzacji.

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Cytat Napisał doldi
    Tak ale poprzedni właściciel uzupełnił i zrobił przegląd klimy, na początku działałą i po kilku dniach zero życia
    Jak kilka lat temu kupowałem swoją alfę, to też był zrobiony przegląd klimy i uzupełniony gaz, a potem po kilkunastu dniach klima przestała działać. Jeździłem po różnych warsztatach i były wielkie kłopoty z ustaleniem miejsca wycieku - wreszcie w jednym z warsztatów napompowali układ dużym ciśnieniem i wyszło, że minimalnie puszcza presostat - w sumie cała ta zabawa kosztowała mnie jakieś 800 zł, bo w międzyczasie niepotrzebnie wymieniłem węże, ale po tym wszystko działa do dziś.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159 1,9 JTDM 150 KM

Domyślnie

http://www.klimacar.pl/
    Podjedź tu fachowo, sprawnie, szybko, niedrogo

ViP Rowerzysta Avatar b.piotrus
    Mieszka w
    Otmuchów
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD, Mazda CX-7 2,3

Domyślnie

Odnośnie odgrzybiania klimatyzacji- ostatnio zawarłem bliższą znajomość z fachowcem od klimatyzacji i pytam go o nabijanie, odgrzybianie itp. Odnośnie odgrzybiania popatrzaył na mnie jak na wariata i poradził, zebym sobie kupił piankę w sprayu do odgrzybiania i dokładnie tym zalał to co dam radę. Stwierdził, że zdecydowana większość serwisów klimatyzacji robi to w ten sposób :shock: -"więc po co przepłacać". Ja do tej pory myślałem, ze jak oddam do serwisu klimatyzacji, to oni to rozbierają i dokładnie wszstko czyszczą, niestety prawda jest zupełnie inna Ja osobiście nie mam na 100% zaufanego serwisu, więc raczej nie będe przepłacał za odgrzybianie.

Yaro
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał b.piotrus
    popatrzaył na mnie jak na wariata i poradził, zebym sobie kupił piankę w sprayu do odgrzybiania
    Proponuje zmienic znajomosci.
    Nikt nigdy nie rozbiera ukladu wentylacji zeby go odgrzybic. Ale sa inne metody dokladnie je czyszczace. Np. maszyna ultradzwiekowa lub ozonowanie. Odwiedz po prostu dobry warsztat od klimy i zobaczysz ze mozna odgrzybic .