Strona 13 z 34 PierwszyPierwszy ... 34567891011121314151617181920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 339

Temat: Felerny model 156 , czy one tak już mają wszystkie ??? AWARYJNOŚĆ !

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Dobczyce
    Auto
    AR 156 2.0TS LPG

Domyślnie

Drobnostkami się przejmować, ja w kwietniu wpompowałem 4000 a ile od zakupu nie zliczę, jak się kupuje używkę to trzeba się liczyć z wydatkami, nikt nie sprzedaje dobrego samochodu a jak trafisz na cwanego sprzedawcę obeznanego w temacie to ze szrota zrobi igłe a po miesiącu zonk .
    Tylko żonka już się w..... ale jej przechodzi jak się tylko przejedzie a następne chce GT.
    Ostatnio edytowane przez daniel2.0 ; 09-05-2012 o 20:35

Tiestosclublife
    Gość

Domyślnie

Bella odebrana od doktora......

Jestem pod wrażeniem !!!!

Nic nie skrzypi , nie stuka , nie puka , nie trzeszczy....,prowadzi się pewnie i stabilnie......

Wymieniona zawieszka przód komplet , tył 4 sztuki poprzecznych również , olej i filtry.......

Dodatkowo - coś było nie tak z przepływomierzem , doktor pokombinował i sam jest pod wrażeniem przyrostu mocy - stwierdził - "Teraz to jest Alfons a nie jakiś zamuł...."

Silnik pracuje jakby ciszej....

Jestem wniebowzięty jeśli mogę tak to określić

Teraz autko jest prawdziwą Alfą......a nie wozem drabiniastym , który stuka,puka i trzeszczy nawet na najmniejszej dziurce i nierówności

Aż miło wsiadać i jechać gdziekolwiek.

Pozostaje więc tylko wymiana zderzaka przód , lamp , uszczelek karoserii , listw zbierających podszybia zewnętrznych i ogólna kosmetyka laku - to by było na tyle

I tak ją kocham !!!!!!

Serdeczne pozdrowienia przesyłam z pochmurnych dziś Mazur.

R.

Tiestosclublife
    Gość

Domyślnie

Cóż....

Koleją prawidłową rzeczy jest po wymianie zawiechy jechać na ustawienie zbieżności....

Stwierdziłem że dobrą rzeczą będzie zaprowadzenie Alfonsa do salonu FIAT-a , co też uczyniłem.

I tu pojawia się problem !!!

Nie dość że operacja ustawienia zbieżności i zmiany opon na letnie trwała 3,5 godziny ( !!! ) to :

- chyba mi rozwalili któryś z czujników ABS , kontrolka mi się teraz ciągle świeci , wcześniej dawała o sobie znać gdy ABS zadziałał - teraz nie działa - to możliwe by uszkodzili czujnik ??

- trzy felgi mam porysowane jakby ktoś cyrklem koła na nich zataczał !!!!!!!!

- auto nie trzyma się drogi pewnie ( miota nim dziwacznie ) - to jednak chyba wina opon...

Człowiek chciał dobrze , zapłacił 160pln-a za zbieżność i wymianę gum i dorobił się kolejnych problemów !!!

Dziś do nich podjadę i opier.......... zażądam wymiany czujnika oraz tego by rysy , które zrobili zniknęły.....

Ehhh.....najlepszy jednak jest mój mech , nigdy nic nie spieprzy , szkoda tylko że nie ustawia zbieżności

Pozdrawiam

Tiestosclublife
    Gość

Domyślnie

Historia z ASO w oddzielnym wątku.

Małe info - Alfa chyba pokonała moją cierpliwość....mam dość !

Mam mokrą podsufitkę , brak ABS........i ciągle pada !!!

Cierpliwość się chyba skończyła - szkoda tylko pieniędzy w nią włożonych , teraz sprzedam ją za bezcen....(

Użytkownik Rowerzysta Avatar adam.st
    Mieszka w
    Kraków, Poland, Poland
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm

Domyślnie

A jak się toczy historia z ASO, bo napisałeś tylko początek?

Użytkownik Romeo Avatar Mask
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Tak sobie czytam... no to kolego nieźle wdepnąłeś :[

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar lcaise
    Mieszka w
    Poznań / Berlin
    Auto
    156FL SW 1.9 JTD 16V

Domyślnie

No kurwa kto to jedzie do ASO. Przecież tam sami idioci i złodzieje [tak tak złodzieje] pracują.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar semri
    Mieszka w
    Bydgoszczy
    Auto
    166 3.2 V6 Ti

Domyślnie

Każdy ma swoje zdanie o ASO. Ja swoją hondę od zakupu (5lat) wciąż robię w ASO, co prawda po gwarancji tylko wymieniałem łącznik stabilizatora i naprawę po wąskiej bramie, ale przeglądy czy coś wciąż u nich. Przez te 5 lat dobrze ich poznałem, oni mnie, a przynajmniej nie jestem klientem z mordą co mi się wszystko należy (tylko u nich :-) i oni też do mnie podchodzą po ludzku.
    We fiacie nie byłem i nie będę, mam swojego dobrego mechanika od Alfin.
    Takie dwie różne odnośnie do ASO.

Wysłano za pomocą myśli z SGS2
    Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
    Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
    Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Domyślnie

Cytat Napisał lcaise Zobacz post
    No kurwa kto to jedzie do ASO. Przecież tam sami idioci i złodzieje [tak tak złodzieje] pracują.
    `Hehe mocne słowa, to może podziel się z nami swoimi przygodami związanymi z ASO >?
    Skąd miał wiedzieć że mu bardziej zaszkodzą niż pomogą. Człowiek liczył na uczciwą usługę a tu go jeszcze oszpecili na felgach.
    Gdybyś wiedział że się przewrócisz to byś usiadł. Mleko się rozlało, teraz trzeba działać by od nich wyciągnąć zwrot kasy za uszkodzenia.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar lcaise
    Mieszka w
    Poznań / Berlin
    Auto
    156FL SW 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Po krótce - w 3letnim oplu Vectra miałem kolizję. Auto jako uszkodzone, któremu przysługje naprawa bezgotówkowa pokrywana z ubezpieczenia OC sprawcy, trafiła do ASO chyba najlepszego w Poznaniu - http://www.opel-szpot.com.pl/

Do wymiany była maska, światło, zderzak itd - standard. Suma summarum niczego nie zrobili [terminy], za to zniknęło kilka elementów z silnika, między innymi węże klimatyzacji [900zł w ASO]. Po wielu interwencjach i niemiłych spotkaniach z kierownikami, prezesami i innymi majstrami nie doszło do konsensusu. Ktoś zakosił części, sprawcy nie było.

Akcja numer 2:
    Znajomy, właścicel Alfy 166 2.4JTD akurat przelatywał przez Poznań kiedy w nocy auto zaczeło mu szwankować. O 7.00 rano pojawił się pod ACM Mari Car -nieopodal ulicy Głogowskiej, w celu zdiagnozowania i naprawy samochodu. Okazało się [o 15tej ] że padła jakaś "centralka" [ ??? ]. Cały dzień zwodzony za nos, mieszkający 300km od Poznania czekał do popołudnia, żeby się dowiedzieć, że tego nie naprawią bo nie mają częsci, czasu, cokolwiek innego - ogólnie olewka. Był piątek, mógł jechać do domu bo auto i tak uziemione do poniedziałku. Fatalna organizacjia pracy, pomijam ceny...dzięki którym ciągle jest tam pusto i można być obsłużonym "od ręki"

Ten sam serwis ACM zawołał mi za uszko do holowania do Fiata Bravo pierwszej generacji, jakies 6 lat temu, 260zł za oryginal. Kupiłem taki sam, ale używany, na alledrogo za 10zł.