Pomoże, tylko to jest dość praco i czasochłonne więc musisz być cierpliwy, i najlepiej jakbyś to później polerował maszynowo, bo ręcznie nie uzyskasz takiego efektu i szkła będą lekko matowe. W Castoramie można kupić nakładki na szlifierkę do polerowania
A tylko nie przesadź wtedy ze zbyt długim trzymaniem w jednym miejscu, lepiej zrobić kilka szybkich przejść niż jedno zbyt długie bo wtedy bankowo zostawisz przypalone ślady na szkle.
W inne lampy zainwestujesz więcej,ja swoje rozkleiłem,wymyłem odbłyśniki ramki pomalowałem sprajem na wysokie temperatury,do tego polerka szkieł .Wszystko w parę godzinek bo alfa pod blokiem parkuje.Efekt zajebisty.Pozdrawiam.
Kwestia co kto lubi,mnie wkurzalo kiepskie oswietlenie i myslalem ze cos wskuram
Niestety ale takie zmatowienie odblysnika jest bardzo powszechne w wielu samochodach i nic nadzwyczajnego
by to naprawiac.Jakosc oswietlenia po operacji jest 100% lepsza
panowie jak wymontować reflektory w 166 przed FL ?
ja tam zrobiłem to w dwa dni na spokojnie a pomagałem sobie jeszcze szlifierką oscylacyjną, miały odpryski dosyć spore a jedna lampa nie była już szczelna.
Polecam regeneracje z polerowaniem. Koszt 120 zl od sztuki. W sklad uslugi wchodzi polerka kloszy, rozklejenie, czyszczenie wnetrza i napylenie aluminium na odblysnik, ramka na gta look lub srebrna.
Wykonalem u Hubert Cugier (Turew) k/Kosciana. Wychodzi z przesylka polowa soczewek oferowanych przez Kolege z Forum, a lampy swieca identycznie jak nowe.
Zalozylem dobre zarowki i jest bajka (porownywalne z xenonem na hidach). Praktycznie nie wlaczam dlugich. Wezcie pod uwage, ze hid szybciej wykancza odblysnik. Nie ma problemow z homologacja, acz to juz indywidualna sprawa...
A jakim klejem później skleić klosz z obudową? Może być zwykły sylikon?