Do wersji 5D przed liftem? Dziwne, żeby podrożeli 30 zł w 3 miesiące.
Do wersji 5D przed liftem? Dziwne, żeby podrożeli 30 zł w 3 miesiące.
Wychodzi że po FL zmienili ogranicznik na nowy droższy ... tak samo strzelajacy jak przed FL. Dopiero później wprowadzono zmodyfikowaną, nie strzelającą część, która teraz przyjdzie mi załozyć.
Wczoraj dałem trochę smaru w strzelający ogranicznik i znacząco się uciszył. Tak na szybko bo szykuje się naprawa lub wymiana w najbliższym czasie.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Dziś naprawiałem sobie ograniczniki, zrobiłem lewy przedni i prawy przedni sposobem jak koledzy wyżej opisywali, czyli nawiercenie odpowiedniego otworu (każdy wiertłem 9mm), nabicie śruby w otwór. Wszystko wyszło w porządku, jedynie musiałem spiłować główkę śruby bo nie chciała przejść przez otwór jak wkładałem wszystko do autka.
Zabrałem się za lewy tył i wszystko było identycznie jak z przodu z małą niespodzianką. Otóż jak chciałem przewiercić otwór wiertłem to niestety szło bardzo ciężko. Wygląda na to że to małe ustrojstwo co się przykręca do auta było wykonane chyba z innego metalu tak twardego że zjechałem sobie chyba 4 wiertła. Najlepsze jest to że nie udało mi się wywiercić dziurki na 9 mm bo sobie dałem juz spokój po kolejnym wiertle.
Zastosowałem taką samą metodę z tą różnicą że musiałem nieco zmniejszyć średnicę śruby którą wbijałem ale tylko w dolnej części gdzie dziura była nieco mniejsza. Po sklepaniu śruby wszystko ładnie działa bez żadnych trzasków. Warto oczywiście przy okazji nasmarować cały wewnętrzny mechanizm ograniczników.
Prawą tylną strone zostawiłem na razie w spokoju bo ledwo co słychać trzaski więc póki co nie rozbieram.
Pozdro
można jakies zdjęcia? kolego co i jak zrobiłeś, żeby prócz opisu mieć namacalny dowód, w mojej 3D kierowcy drzwi tak walą że czasami wstyd na parkingu wyjść
Proszę bardzo. Robione telefonem w garażu więc sorry za jakość. Troszkę też ubrudzone smarem ale niedługo to wytrę na pewno![]()
Wygląda całkiem przyzwoicie. Chociaż sprawia wrażenie jakby się żel do mycia zębów na to wylał![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Hehe no nie wygląda zbyt dobrze ten żelale zostawię jeszcze na troszkę a potem wytrę do czysta, śruby ładnie się świecą po wytarciu...