pytanie bylo czemy TE alfy , wiec chodzi o wszystkie
pytanie bylo czemy TE alfy , wiec chodzi o wszystkie
no dobrze to powiedzmy że TE od 1.6 do 2.0
To nie wina producenta, że wymieniony rozrząd się rozleciał. Wina leży w złej jakości elementów użytych do wymiany lub wadliwy ich montaż. I tu należy szukać winowajcy, a nie pisać, że to wina Alfy
rozrząd z allegro za 3 stówki komplet i płacz z lamentem ehhhhhhhhh
nie no nie wszystko z allegro to badziew. Sam kupilłem cały rozrzad z allegro ale wybierałem sobie podzespoły (pasek,rolki pompa itp) wszystko przyszlo takie jak chcialem. Robilem caly rozrzad u lecha z borku dobrego magika pod Rzeszowem, mowil ze czesci bardzo dobre. Fakt wczesniej poczytalem troche o tym co alfa najlepiej i nadluzej toleruje. Trzeba troche wniknac w to co sie chce kupic.
Ile dałeś za rozrząd? Bo na allegro są od 400 do 900, jak dzwoniłem do bardzo dobrego, obeznanego gościa, Nagórski z poznania, za wymianę rozrządu krzyknął... 2500 zł. I powiedział że niestety taka cena, bo wszystkie części z allegro to badziewy. Nie wnikam, niestety na razie nie mam takiej kwoty na rozrząd, ale wolę nie wymieniać po taniości, pojeżdżę na tym rozrządzie co mam i przeczekam na lepsze czasy, jak zaoszczędzę to zrobię u niego. Dobre jest to, że u niego dostanę przynajmniej gwarancję.
Nie wiem jak Twój mechanik, ale może nie znał się na Alfach, może części były kiepskiej jakości, to jest niemożliwe aby sprawny nowy pasek padł po 3 tysiącach...
Mógł też trafić na mechanika oszusta. Wiele o takich słyszałem. Bierze nowe a zostawia stary, nawet nie rozkręci osłony, kasuje klienta i jedź pan w ch..j a pasek sprzedaje na allegro albo innemu klientowi. Strach pomyśleć że takich ludzi ziemia nosi, ale istnieją i trzeba się pilnować.
adam.st jak chcesz dam Ci namiar na mechanika który mi robił świeżo kupioną Alfe. Wcześniej serwisował nam Audi A4 B6 2003 rocznik i pare innych furek [nowszych] i nigdy nie zawiódł, podobnie teraz 156 moja .. za części rozrządu dałem - 700zł