Witam,
Wymieniłem właśnie kompletne sprzęgło z AR 156 1,9 jtd, moim problemem jest zapięcie łożyska, pytanie brzmi, czy ktoś to kiedyś robił, jeśli tak to poproszę o podpowiedz bo ja sobie nie mogę dać z tym rady. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Witam,
Wymieniłem właśnie kompletne sprzęgło z AR 156 1,9 jtd, moim problemem jest zapięcie łożyska, pytanie brzmi, czy ktoś to kiedyś robił, jeśli tak to poproszę o podpowiedz bo ja sobie nie mogę dać z tym rady. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Przypuszczam ,że spiołes łozysko z dociskiem przed złożeniem skrzyni, bo post jest niejasny. Łożysko zakładasz osobno na widełki ,wjezdżasz skrzynią i po skręceniu i naciśnięciu pedału sprzęgła samo zaskakuje i blokuje się z dociskiem
Matko i córko... "czy ktoś to robił?" Oczywiście że robił,było wałkowane ostatnio w kilku tematach jednocześnie. Zakładasz sprzęgło na dwumase,zakładasz łożysko oddzielnie na widełki w skrzyni,skręcasz do kupy WSZYSTKO i wciskasz pedał sprzęgła. Łożysko zapina się wtedy samo na docisku. Inaczej nie złożysz
Nie spiąłem łożyska z dociskiem, zrobiłem to tak jak zawsze czyli łożysko na łapie a docisk z tarcza przykręcony do koła dwumasowe. Problemem jest teraz spięcie tego razem, po złożeniu wszystkiego razem i próby odpowietrzenia sprzęgła, wysprzęglik wysuną się do końca a łożysko nie zostało wpięte. Teraz łapa luźno lata bez oporu na prawo i lewo. Czy jest możliwość, że łożysko spadło ( zostało prawidłowo osadzone w czasie wymiany sprzęgła ) ?? Pozdrawiam
Wszystko jest możliwe..... zamiast pytać odkręcaj już skrzynie i wszystko będziesz wiedział.
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
Mozliwe ze spadlo lub zle zalozone. Ja pcham lape odrazu po zalozeniu skrzyni zeby pozniej nie miec takich przygod po skreceniu calosci ;] chociaz osobiscie uwazam ze naprawde trzeba sie postarac zeby zle siadlo. Jesli przy wkladaniu skrzyni lapka przez przypadek poszla zadaleko albo otarla o cos to jest mozliwe ze widelki go puszcza i juz jest lipa...
Łape przesuwasz w stronę wysprzęglika..wtedy wskakuje.
Dokładnie tak robię i za cholerę nie chce się zapiąć DRAMAT
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard