Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: Blue&Me Nav a duza nawigacja

Użytkownik Rowerzysta Avatar lord8
    Auto
    Giulia Ti

Domyślnie Blue&Me Nav a duza nawigacja

Witam
    Może ten temat był wcześniej poruszany ale szukałem go na liście tematów i doszedłem do 15 strony i postanowiłem napisać:
    a chodzi mi o konkretnie, czy blue&me nav będzie współpracować z navi z dużym kolorowym wyświetlaczem- innymi słowy czy po włożeniu dużej nawigacji do 159 będzie współpracować z Blue&me nav, ijak to podłączyć, i jeszcze jednio pytanie czy te nowe nawigacje duze z 2009 maja w sobie B&M? i która lepiej włozyc

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ryki67
    Mieszka w
    Spod Wawy
    Auto
    159 2.4 JTDM 210KM

Domyślnie

Witam
    w jakim celu chcesz włożyć dużą nawigację???
    poza tym że ładnie wygląda nic nie wnosi, stare mapy, słaby processor do przetwarzania itd.
    lepiej kupić tanią chińszczyznę z tunerem DVB-t, i kamerą cofania, koledzy też na Forum wkładali chyba piekna nawigację NEC-a czy Kenwood-a,
    oryginalna tylko ładnie wygląda
    pozdrawiam

Auto
    Giulia Ti

Domyślnie

Cytat Napisał ryki67 Zobacz post
    Witam
    w jakim celu chcesz włożyć dużą nawigację???
    poza tym że ładnie wygląda nic nie wnosi, stare mapy, słaby processor do przetwarzania itd.
    lepiej kupić tanią chińszczyznę z tunerem DVB-t, i kamerą cofania, koledzy też na Forum wkładali chyba piekna nawigację NEC-a czy Kenwood-a,
    oryginalna tylko ładnie wygląda
    pozdrawiam
    Tu kolego Ryki67 troszkę się mylisz, jedna sprawa ze duża nawigacja faktycznie jest dopasowana i ładnie wygląda a z drugiej strony jest bardziej dokładniejsza niż te chinszczyzniane, oryginalna navi tylko pozycjonuje za pomocą GPS auto a resztę to już sprawa czujników w piastach, i jest naprawdę bardzo dokładna. takze wiesz czy można włozyc duza nawi i która aby zadziałała i działała z B&M? w B&M mam dwa sloty jeden niebieski który jest używany i szary, wiesz do czego słuzy szary?

- - - Updated - - -

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie0008.jpg
Wyświetleń:	83
Rozmiar:	92.5 KB
ID:	57713

Mieszka w
    Spod Wawy
    Auto
    159 2.4 JTDM 210KM

Domyślnie

Cytat Napisał lord8 Zobacz post
    Tu kolego Ryki67 troszkę się mylisz, jedna sprawa ze duża nawigacja faktycznie jest dopasowana i ładnie wygląda a z drugiej strony jest bardziej dokładniejsza niż te chinszczyzniane, oryginalna navi tylko pozycjonuje za pomocą GPS auto a resztę to już sprawa czujników w piastach, i jest naprawdę bardzo dokładna. takze wiesz czy można włozyc duza nawi i która aby zadziałała i działała z B&M? w B&M mam dwa sloty jeden niebieski który jest używany i szary, wiesz do czego słuzy szary?
    Witam
    o jakiej dokładności ty mówisz bo jakoś nie kumam? teraz chipset wkładany do nawigacji to obecnie SirfStar III i to on warunkuje dokładnośc i szybkość łapania fix-a
    a nie czy nawigacja jest chińska polska czy włoska, do tego dochodzi processor do obróki softu-orpogramowania, jeżeli jest słaby to wszystko skacze zacina się i opóźnia tak to ma miejsce w przypadku fabrycznej.
    Co do Blue&Me to Ci nie pomogę, generalnie powinny byc kompatybilne ale czy są nie wiem

Auto
    Giulia Ti

Domyślnie

Witam
    o jakiej dokładności ty mówisz bo jakoś nie kumam? teraz chipset wkładany do nawigacji to obecnie SirfStar III i to on warunkuje dokładnośc i szybkość łapania fix-a
    a nie czy nawigacja jest chińska polska czy włoska, do tego dochodzi processor do obróki softu-orpogramowania, jeżeli jest słaby to wszystko skacze zacina się i opóźnia tak to ma miejsce w przypadku fabrycznej.
    Co do Blue&Me to Ci nie pomogę, generalnie powinny byc kompatybilne ale czy są nie wiem
    oki dzięki za info , czekam jeszcze na inne wiadomości od forumowiczów odnosnie B&M

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    159 SW 2.4 JTDm

Domyślnie

o jakiej dokładności ty mówisz bo jakoś nie kumam?
    Te fabryczne Navi są wspomagane pomiarem przejechanej drogi - teoretycznie ma to pomagać w tunelach i podobnych sytuacjach. Co do pomysłu montowania tego urządzenia za własne pieniądze napiszę krótko - współczuję ludziom, którzy wydali kasę na ten kawałek elektroniki. Pierwsze lepsze chińskie coś z Biedronki jest bardziej użyteczne i wygodniejsze w obsłudze. Pomijając samo urządzenie (wiadomo, jak na elektronikę to staroć), największym problemem jest kompletnie powalony interface użytkownika. Wpisywanie adresu pokrętłem. Przewijanie mapy - pokrętłęm i 2 klawisze wybierające przeiwjanie w pionie/poziomie, włożenie mapy pozbawia możliwości odczytu płyt z muzyką. W trakcie jazdy - ekranik w niskiej rozdzielczości, brak zmiany skali mapy z automatu, można sobie tą gałką pokręcić. Jak ktoś ma potrzebę wbudowanej nawigacji, to niech kupuje jakiegoś pioneera, jak za drogo to telefon, czy jakiś lark. Mam to coś w samochodzie i do wytyczania trasy używam telefonu.

Auto
    Giulia Ti

Domyślnie

Cytat Napisał piotrpo Zobacz post
    Te fabryczne Navi są wspomagane pomiarem przejechanej drogi - teoretycznie ma to pomagać w tunelach i podobnych sytuacjach. Co do pomysłu montowania tego urządzenia za własne pieniądze napiszę krótko - współczuję ludziom, którzy wydali kasę na ten kawałek elektroniki. Pierwsze lepsze chińskie coś z Biedronki jest bardziej użyteczne i wygodniejsze w obsłudze. Pomijając samo urządzenie (wiadomo, jak na elektronikę to staroć), największym problemem jest kompletnie powalony interface użytkownika. Wpisywanie adresu pokrętłem. Przewijanie mapy - pokrętłęm i 2 klawisze wybierające przeiwjanie w pionie/poziomie, włożenie mapy pozbawia możliwości odczytu płyt z muzyką. W trakcie jazdy - ekranik w niskiej rozdzielczości, brak zmiany skali mapy z automatu, można sobie tą gałką pokręcić. Jak ktoś ma potrzebę wbudowanej nawigacji, to niech kupuje jakiegoś pioneera, jak za drogo to telefon, czy jakiś lark. Mam to coś w samochodzie i do wytyczania trasy używam telefonu.
    Kolego piotrpo , chętnie kupie od ciebie to ustrojstwo

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    159 SW 2.4 JTDm

Domyślnie

Nie stać mnie Muszę odłożyć kasę na coś lepszego, a do tego czasu...
    Na allegro ten szczyt techniki jest po ~1000zł

Auto
    Giulia Ti

Domyślnie

Nie stać mnie Muszę odłożyć kasę na coś lepszego, a do tego czasu...
    Na allegro ten szczyt techniki jest po ~1000zł
    a wiesz do czego ta szara kostka?

Mieszka w
    Spod Wawy
    Auto
    159 2.4 JTDM 210KM

Domyślnie

Dokładnie tak jak mówisz, mój kumpel ma w Alfie fabryczną i korzysta ze smartfona bo jak napisałeś interface do Bani i chodzi nie zaciekawie.