Jako że dziś jest dzień specjalny ze względu na meczPolska - Czechy. Tak się obijam po domu bez celu czekając na 20:45, przyszło mi do głowy żeby sobie podłaczyć Alfe pod FESa bo przypomniało mi się jak za każdym razem żona jak jechała to mówiła że Alfa już nie ma takiego powera jak kiedyś. A ja mając pewność że wszystko w 100% jest ok bo dbam jak mogę
mówiłem że poprostu się przyzwyczailiśmy do mocy i jest nam za mało już
Więc podłączyłem pod kompa i FES pokazał przy na maxa wciśniętym gazie 89% wciśnięcia pedału przyspieszenia. Więc na pewno będę lutował kostkę według tej instrukcji http://www.fanta-team.org/porady.php?tid=2, a jak to nie pomorze to się zainteresuje czujnikiem położenia pedału gazu.
I następnie wchodząc na mierzone masy powietrza pokazało mi wartość +-500 a docelowa pokazuje 300. Wykres z FESa wrzuciłem.
Ogólnie to mam z siebie ubaw bo tak z pół roku jeżdżę od kiedy zwróciliśmy na to uwagę. Już się nie mogę doczekać jak to zrobię bo mam nadzieje że Alfa znowu mnie porwie tak jak w dniu zakupu
I teraz pytanko czy bez wahania wymieniać przepływomierz nawet jak nie pokazuje błędu? I tylko biorąc pod uwagę wartości mierzone?
Pozdro