Ciekawy jestem jakie ciśnienie było by na świeżym oleju. Za free przeprowadziłeś pomiary?
Wiem że to może głupie pytanie i proszę się nie śmiaćale jak można zmierzyć ciśnienie oleju w tych silnikach? Jest potrzebny do tego jakiś specjalistyczny sprzęt? Bo może też bym sprawdził sprawę u siebie...
Ten specjalistyczny sprzęt nazywa się miernik ciśnienia oleju i kosztuje około 50 zł. Można zabudować na stałe np auto garge.
AR 164 3.0 V6 Super 200 KM 1995 http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...12v_super.html - ciągle w odbudowie
AR 156 2.5 V6 - sprzedam części
AR 164 3.0 V6 - sprzedam części
Ja sobie zrobilem taki przyrzad i wisi sobie w garazuwyszedl 50zl
- - - Updated - - -
Ja sobie zrobilem taki przyrzad i wisi sobie w garazuwyszedl 50zl
![]()
O takim mierniku ciśnienia oleju to zastanawiałem się już kiedyś czy by w aucie nie zabudować, ale nie wiem jak się za to zabrać, gdzie by go ładnie wpasować... Bo nie chciałbym mieć gaugerów w słupku, bo nie bardzo widzi mi się to do Alfy, a szczególnie mojej gdzie jest w środku "drewno" to wyglądało by to jak mega agro tuning moim zdaniem![]()
Jedyne miejsce w panelu przed FL to miejsce zegarka, no ale pasowałoby to wrzucić tak, żeby się z pozostałymi nie gryzło.
Zabawy by było troche ale chyba najsensowniejsze miejsce.
Michał
Gdzie tamBo nie chciałbym mieć gaugerów w słupku, bo nie bardzo widzi mi się to do Alfy, a szczególnie mojej gdzie jest w środku "drewno" to wyglądało by to jak mega agro tuning moim zdaniem![]()
![]()
No jakbym miał jeszcze Sport packa + "carbon" to by to może pasiło jakoś, jakby się to zrobiło z gustem
No a w miejsce zegarka to też trochę lipa, bo tak z drugiej strony to jakbym robił taki wskaźnik to odrazu też wskaźnik temp. oleju obowiązkowo. I taki oto dylemat pozostaje![]()