Blacharz dobry bierze ok. 600zł od elementu. Ja bym na Twoim miejscu niczego nie sztukował, tylko poszedł do dobrego blacharza (jak żyję to o takiego trudno) i zrobił to raz i porządnie. Pozdro!![]()
Blacharz dobry bierze ok. 600zł od elementu. Ja bym na Twoim miejscu niczego nie sztukował, tylko poszedł do dobrego blacharza (jak żyję to o takiego trudno) i zrobił to raz i porządnie. Pozdro!![]()
Witam, Panowie i Panie odgrzeję trochę temat, otóż jutro jadę po lakier do mojej laluni AR159 kod lakieru 583A Rosso Rubino Metalik. Dziś byłem w mieszalni ale nie alfą i miły Pan pokazał mi 2 odcienie tego koloru także jutro podjadę alfa i dobiorę odpowiedni. Auto będzie miało malowane dolne ranty przednich błotników, tylne ranty wszystko odpryski. Zastanawiam się też nad zderzakiem przednim. Nie jest strasznie ale chcem zrobić igłe. Czy ktoś z was lakierowal już przedni zderzak? Czy konieczne jest cieniowanie elementów obok? Pytam ponieważ te elementy obok są w super stanie i szkoda byłoby drzeć je polerką.
A nie lepiej zrobic dobra polerke zamiast malowac?
no polerka nic nie da zderzak zwłaszcze strona lewa ma odpryski do podkładu średnicy nawet 3x3mm, zastanawiam sie czy go pomalować no i jakies dobre fotki porobie żeby nikt mi później nie zarzucił że auto miało stłuczkę.
jeżeli malujesz dolne rany błotników to to jest najlepszy moment żeby żrobić zderzak. Bo pomalujesz zderzak a derzak łączy sie bezpośrednio z błotnikami i w tym momencie w razie delikatnej różnicy odcienia bedzie miał gdzie go zgubić ( cieniować ) bo pewnie będzie malował dolne rany ale cały błotnik w bezbarwnym. Wtedy nie bedzie widać przejść na klarze.
No baza/kolor dziś zakupiona, w sobotę razem z przyszłym teściem ruszamy z robotą aby bella była jak z salonu. Będzie całe fotostory co by nikt mi nie zarzucił że miałem dzwonaDo malowanka zawinięcia przednich i tylnych błotników. zaprawki na masce no i malowanie przedniego zderzaka, wszystkie elementy maja ślady kamieni. Bella będzie jak z fabryki, przynajmniej taka mam nadzieję
. Przy okazji demontażu zderzaka będę polerował papierem wodnym plastiki reflektorów na których są slady po kamykach oraz jeżeli się wyrobię to montaż hidów 4300k. W sobote będą pierwsze fotki.
Ostatnio edytowane przez Dabro86 ; 21-06-2012 o 22:06