Jest problem, a moze mi sie wydaje. Przy normalnej jezdzie jest wszystko ok. Jak zaczynam mu cisnac >4k zaczyna palic olej i dymi na niebieskoma ciag jak diabli, z boku wygladamy jak lecaca kometa
Nie mam kata. To normalne? Bo oleju ubywa![]()
Jest problem, a moze mi sie wydaje. Przy normalnej jezdzie jest wszystko ok. Jak zaczynam mu cisnac >4k zaczyna palic olej i dymi na niebieskoma ciag jak diabli, z boku wygladamy jak lecaca kometa
Nie mam kata. To normalne? Bo oleju ubywa![]()
...
Turbina padla na uszczelnieniu oleju.
I co teraz?
...
Demontaż i regeneracja.
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.
Albert Einstein
Moze to wina oleju ze nie taki. Teraz mam 10w60 full
...
To akurat nie ma nic wspólnego, uszkodzeń mechanicznych olejem nie przeskoczysz
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Spoko. Niech sobie dymiolej i tak biora bo tak maja
![]()
...
Radze nie bagatelizowac tego problemu ,bo spalanie oleju ktory dostaje sie z powietrzem,powoduje spalanie detonacyjne w pierwszym cylindrze od strony przepustnicy(najbardziej),co moze skutkowac przegrzaniem a w konsekwencji zatarcie tloka(kupilem kiedys w niemczech 164 v6 turbo z takim uszkodzeniem).![]()
Brzmi grozniejak znajde czas to sie tym zajme, a jak nie kupi sie tlok. Albo caly silnik nowy i bedzie tez git
Nie ma co sie stresowac.
...
To lepiej kupić silnik w stanie nieznanym i zostawić z uszkodzoną sprężarką niż naprawić usterkę? Z takim podejściem to się nie zdziwię jak za jakiś czas będziesz pisać ze Alfa to złom który się wiecznie psuje....
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...