FifthGear
Widzialem na alfaowner ze bedziesz zmienial rozrzad - jak cos to mozemy sie dogadac i mozemy ci u nas w warsztacie zmienic jak rowniez mam fajne ceny na czesci dostepne prawie od reki
I co przyjmujesz zaproszenie na niedziele????? na spocik![]()
Rozrzad mam zrobiony. Za to nie moge odkrecic korka spustu oleju ! A na dodatek dzis mi jakis przewod pekl i woda mi sp....la Tzn wiem jaki, zaraz na samym dole po srodku tam gdzie jest wygluszenie przy kabinie a konkretnie to jest to nawet pod tym wygluszeniem. Wyglada to tak jakby to wchodzilo do kabiny. Zeby to rozebrac to pol auta trzeba bedzie z dolu zdjac! Jestem zalamany. Zawalilem to silikonem aby gdzies tylko moc dojechac do warsztatu. Zobaczymy czy zadziala.
Napisz mi wiadomosc gdzie sie ten zlot odbywa i chetnie bym sie odrazu umowil to byscie mi obejrzeli to autko i ew wycenili wymiane tego przewodu od wody.
http://www.alfaowner.com/Forum/repub...ly-2012-a.html
Chlopaki z Dublina maja blisko
- - - Updated - - -
Jesli chodzi o korek spustowy - Jak nie mozesz odkrecic to nie ruszaj bo micha do gwintowania lub wymiany (jakby cos mam jedna z ladnym koreczkiem). Jak chcesz mozesz podjechac zrobi sie servisik (oddesie olej podcisnieniem)
A co do weza wody z to z tego co mi sie wydaje to jedyne weze ktore nawet nie wchodza wglab kabiny sa od nagrzewnicy ale nie sa one centralnie na dole.
Jak sie nudzisz to mozesz podjechac do Newbridge i cos sie pomysliNie mowie ze od reki sie wykona ale jak nie bedzie strasznie "busy" to bedziemy kombinowac albo cos sie podpowie.
Pare autek na rozborce stoi takze jakis wezyk sie spasuje![]()
Pawel a masz moze jakis podlokietnik z "czarnej" skory w wersji poliftowej ( tzn otwierany) ?
musze przyznac ze wyyyyygodne sa te siedzeniapo tym jak je potraktowalem srodkami pielęgnacyjnymi mocno podniosly standard siedzenia
postaram sie byc na spociechociaz na chwile
ktos chetny zeby sie spotkac w trasie?
Jony?
![]()
Poradzilem sobie z korkiem, na szczescie! Uzylem klucza dynamometrycznego zeby nie urwac i jakos sie udalo. Ten wyciek to jakas masakra, na tyle mi sie udalo tam dostac ze zawalilem to silikonem i nie cieknie, na razie przynajmniej. To jest przy samej budzie po srodku nad przewodem od klimy, pod wygluszeniem. Objaw jest taki ze wszystko jest okej jak auto chodzi w momencie wylaczenia woda zaczyna leciec. Musialbym ci to pokazac w ktorym miejscu. Ale bez spuszczenia sanek to raczej slabo to widze bo tam nie ma zadnego dostepu.
A przetarlo sie to od przewodu klimy ktory styka sie centralnie z tym 'czyms' zakladam ze to musialo jakos opasc i dotykac tak ze sie przetarlo.
Dla chlopakow z 166 - fajny dawca do wziecia: http://cars.donedeal.ie/for-sale/cars/3542390
- - - Updated - - -
Z tego co mi sie wydaje to da rade to zrobic od gory bo to sa weze od nagrzewnicy a nagrzewnice da sie wyciagnac bez ropinania klimy o gory
- - - Updated - - -
Sorry ale podlokietnika nie mam ale jak bede gdzies na scrapie to zapytam
Kurcze jutro moi starzy przylatyją więc raczej odpadamale jest małe pocieszonko Alficzka kolejna stoi na podjeździe co prawda nie kupiłem takiej jak chciałem ale wyrwałem JTD-ka z 03' za śmieszne pieniążki
- - - Updated - - -
Pablo masz jakeś ładne alu na zbciu? najlepiej 17' bo mam żółte sprężynki założone więc ładnie by się komponowały![]()
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html