troszkę OT - ma ktoś fotkę białej 156SW po lifcie z czarnym dachem ?? ... marzy mi się...
troszkę OT - ma ktoś fotkę białej 156SW po lifcie z czarnym dachem ?? ... marzy mi się...
Rzuć okiem do tego tematu: http://www.ausalfa.com/viewtopic.php?f=7&t=5075&start=0
Fotki:
![]()
![]()
![]()
Jest tam 156 SW po FL oklejona białą folią + dach oklejony folią carbon - filmik z oklejania:
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
No dlatego wpadłem na takowy genialny pomysłżeby przemalować
Jeszcze jutro pogadam z chłopakami z mieszalni może mają coś fajnego
Zobaczymy
W gre chodzi albo ten pełny połysk albo matowa perła nikt jeszcze czegoś takiego nie maa ja tak lubie miec cos innego niż reszta
Napewno czarny kawałek zderzaka tylniego będzie
Czarny dach
coś z przodu na zderzaqku
No i myślę co z maską czy czarnej nie zrobić![]()
Maskę zrób w kolorze a dach może być czarny lub okleina carbon. Do klaru zależnie od tego ile dodasz środka matujące taki będzie efekt - u mnie na środkach felg był zrobiony półmat takim właśnie środkiem dodanym do bezbarwnego. Jeśli chodzi o całe auto to chyba lepiej wygląda perła ładnie błyszcząca w słońcu - najlepiej trochę innym kolorem.
a myślę że zwarta bryła AR 156+ fajny czerwony=fajny efekt
---------- Post added at 12:53 ---------- Previous post was at 12:31 ----------
słuchaj 27a z mazdy to głównie 4 składniki
1 warstwa bordowa podstawa
2 warstwa to 3 składniki głownie
1 czerwony xyralic 45%
2 zółta perła 27%
3 i jeszcze jakaś perła
więc efekt w słońcu fajny
ale matowej perły nikt jeszcze nie ma
No zobaczymy myslę że w tym tygodniu coś dobiorę
Ta Alfa mnie powaliła. Przepiękna!
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
eee myslalem ze jednak troche chociaz sie zmieni ... zdjecia lepiej robic w sloneczny dzien.
zdjecia tuż po malowaniunie moja wina że taka pogoda.
Z chęcią bym zmienił ale niestety na warsztacie nie mam teraz wolnego czasu na rozbieranie całości
Jednak jak już robić to profi
drzwi zderzaki trzeba ściągać potem zakłady szlifować mnustwo pracy na którą narazie czasu nie ma
Ale jeszcze ostatniego zdania nie powiedzialem