Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 95

Temat: części z firmy QAP

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Powiem tak jak ktoś się cieszy że mu 10 tysi wytrzymuje guma wahacza to mam pytanie ile wy robicie kilosków bo dla mnie 10 tysi to 5 mięsięcy, jakbym miał zakładać części takie które tylko tyle wytrzymują to bym przy każdej zmianie oleju jakąś część zawiechy robił, Qap bym zajechał na 5 tysiącach maksymalnie, bo domyślam się że osoba testująca dość delikatnie jeździ, ja tak nie jeżdżę z tym że ja mam równe asfalty u u mnie to przepisową jazdę równoważy

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

Cytat Napisał Pablo. Zobacz post
    Brak słów.

Rewelacja, normalnie rewelacja, a jak się wysra po dziesięciu, to napiszecie, ze to i tak spoko.
    K**wa, to nie części do rowerów, mają wytrzymywać po kilkadziesiąt tysięcy, a nie kilka kilometrów.

napisz mi prosze jakie wahacze wytrzymują po kilkadziesiąt tys km (chodzi mi o takie w których każda partia wytrzyma tyle a nie albo trefie w dobre albo nie)
    P.S Dla mnie kilkadziesiąt km i twoje posty świadczą o tym że masz taką firmę co wytrzymuje co najmniej 40 tysięcy kilometrów zdradź mi to ,bo za pewność że pierwszy wahacz walnie mi za te 40-50tys(albo i lepiej)km dam już te 1600-2000zł

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Pablo - więc u mnie ponad 46 tyś kilometrów jeździ wszystko z wyjątkiem lewego dolnego w którym wywaliła się guma na sworzniu i mialem okazje go zareklamować.
    Poza stukającymi gumami stabilizatora, które zapewne dopiero przy wymianie calości ucichną nie stuka nic.
    Wszystko najtańszych firm ... kupowane po promocjach gdzie sie tylko dało ... no i jakoś jeździ.
    Dostaje po dupie mocno .. 18stki robią swoje ...
    Jedynie co to końcówki drązków mam jakieś lepsze .. amigas polecał ze dobra cena to kupiłem.
    I jakoś nie wysrało sie po 10 kkm nie wysrało sie po 15 ... jak niektórzy mówili ... nie wysrało sie po 20 tyś ... po 25 zauwazzyłem wywaloną gume więc udalo się zareklamować wahacz ... przyszlo 30 tyś i nic ,... przyszło kolejne 10 - wiec juz 40 i dalej nic ... Teraz już blisko 50 ...
    wahacze lubią sobie zaskrzypieć pisnąć wydać dziwny dzwięk .. ale ścieżkę przeszły spiewająco bez żadnego luzu ...
    Mam nadzieje ze do 50 dociągną ...jak nie to trudno ... ' jak bede zmieniał ... to też na tańsze ... jeśli się okaze ze auto sprzedam ... to kupującemy polece to samo ...
    147 powodów do zadowolenia

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

gdyby mi tyle pośmigało to też bym był super zadowolony , aktualnie mam nakulane ok.11tys km i całkiem dobrze jest

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Ja wszystko rozumiem, również trafiają mi się przypadki, że po zamontowaniu tanich wahaczy udaje się zrobić duży przebieg bez problemu. Ja wcale tego nie neguję.
    Tylko uważam za jakiś idiotyzm pisanie co kilka kilometrów, że jeszcze jeździ i nic się nie dzieje. mało tego, uważam, że taki delikwent, nawet gdyby odpadło mu nagle koło, i tak o tym nie napisze, ponieważ będzie się wstydził tego co się stało.
    Mamy kilka aut, które serwisujemy, w których wahacze FAST wytrzymują już około 50 kkm, mamy również "na złomie" wahacze FAST, których nie dało się wcale zamontować, ponieważ tuleje nie pasowały do belki, z powodu ich fenomenalnej jakości wykonania. Były również przypadki, kiedy to po kilku kkm wypadł sworzeń dolnego wahacza po podniesieniu auta na podnośniku, co w trakcie wpadnięcia w dziurę mogło by się raczej kiepsko skończyć.
    Teraz proszę sobie przemyśleć, co jest bardziej miarodajne, to co ja widziałem przez kilkanaście lat pracy przy AR, czy pisanie bzdur o przebiegu jednego auta na przestrzeni kilku tysięcy kilometrów.
    Z wahaczami OE, TRW, Oryginalna VEMA, nigdy nie mieliśmy takiej sytuacji jak opisywane. Wahacz QAP potrafi się skrzywić nawet po wpadnięciu w dziurę w drodze. Niestety takie są realia i jakość tanich części.
    Stara zasada sie potwierdza - jaka cena, taka jakość.

Co do rowerów z marketu - rowerem za 300 pln niestety nie da się jeździć, po około 10 km pogięły się pedały. Mam taki w rodzinie.

Pozdrawiam.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Tylko uważam za jakiś idiotyzm pisanie co kilka kilometrów, że jeszcze jeździ i nic się nie dzieje
    Dokładnie.
    Co do części i ich jakości oraz ceny .Swego czasu jeden z naszych forumowiczów napisał do chinczyków zapytanie .
    Za ile i ile trzeba zamówić wahaczy aby wysłali hurtem.
    Po podliczeniu ceny plus fraht plus cło itd. cena wahacza wyszła ok 50 zł.
    Jeżeli ktoś mi chce wmówić ,że za te 50 zł jest dobry a przede wszystkim bezpieczny wahacz to jest chyba niespełna rozumu.
    Polecam obejżeć program na temat produkcji tanich felg aluminiowych w Chinach.
    Dobry i bezpieczny towar musi swoje kosztować.
    A co do firmu Qłap czy jakoś tak .W Radomu nasz forumowić pracuje w sklepie motoryzacyjnym/ już sporo lat/ i po pół roku wycofali się ze sprzedaży tej taniej marki.Ciekawe dlaczego?

- - - Updated - - -

A użytkując już tyle lat alfy nic mnie tak nie wk...a jak wymiana wahacza.
    Ps.Nie wiem co robi mod w tym temacie ale czas najwyższy ukrucić te chamskie odzywki i język rodem ,,budki z piwem,,
    / chyba nie jest problem wykropkować czasem jakieś ostre słówko ? /
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Alfa i Omega Avatar PHOENIX
    Mieszka w
    Podolsze, Poland
    Auto
    BRERA 2,4 JTDm 2008 ; 156 Sportwagon 1,9 JTD 2004r. + 147 1,6 TS 2001 r była

Domyślnie

Tylko uważam za jakiś idiotyzm pisanie co kilka kilometrów, że jeszcze jeździ i nic się nie dzieje. mało tego, uważam, że taki delikwent, nawet gdyby odpadło mu nagle koło, i tak o tym nie napisze, ponieważ będzie się wstydził tego co się stało.
    i znowu nie czytamy ze zrozumieniem , w moim wcześniejszym poście napisałem ze jeśli się rozpadną na 10 km no napisze INFORMACYJNIE ze padło to a to , po takich a takich warunkach użytkowania , a wstydzić się niby czego miał bym , weź chłopie przeczytaj chociaż raz cały temat , to zobaczysz ze nie jestem maniakiem zawieszenia marki FAST , takim samym jak ty jesteś krytykantem ( bo u Mnie w warsztacie " bla bla bla " ) założone jest takie zawieszenie ponieważ w chwili gdy bylem zmuszony do wymiany nie posiadałem zbyt dużej ilości gotówki , a z porad innych wynikało ze FASTY sa dużo lepsze niż QAP , wybór padł wiec na nie , ani raz w żadnym z postów nie stwierdziłem również ze inne marki SA do d... , ponieważ innych nie testowałem , wiele osób również odradzało zakup tego rodzaju zawieszenia , chwaląc gl. TRW , ewentualnie VEME, stanowczo twierdząc ze max 5000 tys wytrzymują , bo mieli i tak sie to dla nich skończyło , ja jednak podjolem ryzyko i zakupilem FAST ,napisalem przy tym ze co jakis czas będę opisywał czy coś się dzieje czy nie , wiec bardzo cie proszę przestań głupio wypisywać jakieś tam bzdety ,

mam nadzieje ze tym razem juz wszystko zrozumiales , jesli nie to napisz mi PM a ci wyjasnie bo szkoda zeby inni czytali jakies glupoty wypisane przez ciebie

DZIĘKUJĘ jeśli zrozumiałeś i pozdrawiam
    jeśli pomogłem w jakimś poście nie zapomnij podziękować za niego

"Życie dane jest raz człowiekowi i trzeba przeżyć je tak, by nie płonąć ze wstydu za lata przeżyte bez celu."

Il mio terzo amore Alfa Romeo

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Najpierw proponuję nauczyć się pisać po polsku, to może wtedy będzie to zrozumiałe.
    Wyrywkowe cytowanie również świadczy o braku rozumienia całości.

Powodzenia.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Alfa i Omega Avatar PHOENIX
    Mieszka w
    Podolsze, Poland
    Auto
    BRERA 2,4 JTDm 2008 ; 156 Sportwagon 1,9 JTD 2004r. + 147 1,6 TS 2001 r była

Domyślnie

no proszę mechanik polonista mi sie trafił . oby zrozumiał pomimo mojego słabego ojczystego języka .

bardzo dziękuje , przyda mi sie trochę powodzenia .
    jeśli pomogłem w jakimś poście nie zapomnij podziękować za niego

"Życie dane jest raz człowiekowi i trzeba przeżyć je tak, by nie płonąć ze wstydu za lata przeżyte bez celu."

Il mio terzo amore Alfa Romeo

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Dajcie sobie spokój z tą kłótnią , sytuacja i cały opis sprawy został dogłębnie wyjaśniony kto tego nie rozumie powinien się zacząć powoli leczyć bo takie objawy nie występują u zdrowego człowieka a wyjaśnianie istoty tematu było już wałkowane z 3-4razy