Nie musisz mieć zaświadczenia nawet, w większości firm weryfikacja w centralnej bazie UFG wystarczy.Jeśli masz ochotę to daj znać na priv to przeliczę ci kilkanaście firm i dam znać![]()
Dobre i te parę złotych jak ktoś zwróci, wystarczy że za uszkodzenia zawieszenia nie ma co liczyć na zwrot kosztów napraw.
Chodzi mi tu o roboty drogowe ciągnące się ponad pół roku na drodze która i bez tych wykopalisk była tragiczna a teraz to trudno nazwać drogą, nawet na jedynce mam problem z jej pokonaniem. Ale widać znak roboty drogowe usprawiedliwia wszystko.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
No oczywiście że nie możliwe, ja płacę za samo OC około 700zł ale mam dopisaną mamę do tego.
Warto mocno targować się między ubezpieczalniami. Przy ubezpieczaniu samochodu rodziców (Fabia I 1,4MPI), jak dobrze pamiętam to chyba PZU po 10 latach "współpracy" zaproponowali około 600zł, a Liberty Direct 350zł czy jakoś tak, to jak mama im to powiedziała (nie wymieniając firmy) to nagle wyliczyli, że mogą obniżyć do 450zł.
Warta - nie wprowadzajcie w błąd, nie ubezpieczą auta starszego chyba że jest to kontynuacja AC.
PZU - wiek nie ma znaczenia, polecam opcję serwisową, bez zaniżania cen części, wymiana na nowe lub zamienniki akceptowane przez ASO.
Inne telefoniczne dziwolągi - nikt nie ubezpieczy 14letniego auta, nie sprawdzałem tylko na poczcie, tam też podobno można ubezpieczyć.
Temat zgłębiałem ostatnio na 14 letniej GTV, cena OC podobna do AXA Direct (560 zamiast 530zł). Razem z AC i ubezpieczeniami od utraty zniżek AC i OC koszt w PZU to 1500zł.