Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 81

Temat: Klimatyzacja - pierwsze problemy

Użytkownik Znawca Avatar ArturR_1975
    Mieszka w
    Chełmża kole Torunia
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 24V CF3 Progression FL 2005 Vialle LSi: Była AR 156 1.6/1.8 T.S 98/2005r LPi Vialle

Domyślnie

Dzisiaj 31*C cieniu a w środku max spadło do 8*C Taki test i wszystko gra. Klimatyzacja działa poprawnie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar semri
    Mieszka w
    Bydgoszczy
    Auto
    166 3.2 V6 Ti

Domyślnie

Po jakim czasie spadło do 8?

Wysłane za pomocą myśli z i9100
    Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
    Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
    Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie

Mieszka w
    Chełmża kole Torunia
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 24V CF3 Progression FL 2005 Vialle LSi: Była AR 156 1.6/1.8 T.S 98/2005r LPi Vialle

Domyślnie

W ciągu około 25 minut, ale chłód był od początku.

kubaa
    Gość

Domyślnie

Witam
    ArturR_1975 wybacz iż podpinam się pod temat, ale nie chcę zakładać nowego. Mam niestety również problem z klimą. Klimatyzacja została nabita - nie jestem jednak teraz w stanie sprawdzić jaką ilością czynnika. Na stacji nie stwierdzili żadnych nieszczelności. Wydaje mi się, że tuż po nabiciu coś tam chłodziło, jednak miałem totalnie zapchany filtr przeciwpyłkowy, dlatego specjalnie się tym nie przejmowałem (brak dobrego chłodzenia zwaliłem na zasyfiony filtr). Jednak wczoraj filtr został wymieniony a klima jak nie chłodziła dobrze, tak nie chłodzi dalej. Po włączeniu kontrolka się zapala (razem z nia automatycznie załącza się obieg wewnetrzny), słychać świst przez kilka sekund (po wymienie filtra jakby głośniej), który później cichnie. Jednak klima w ogóle nie chłodzi, temperatura powietrza taka sama jak przy jeździe bez klimy.
    Co sprawdzać i w jakiej kolejności?
    dzięki i pozdrawiam

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Kobylnica, Gniezno, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM Distinctive Premium Q-Tronic + wyścigowa terenówka czyli firmówka

Domyślnie

wróć do tych co ci napełniali i niech sprawdzą ciśnienia, jeśli nie będzie czynnika to niech szukają nieszczelności i napełnią ci następnym razem gratisowo bo to podlega ich gwarancji skoro po kilku dniach przestała chodzić.
    Jeśli chcesz być kimś - kup VW, jeśli jesteś kimś - jeździsz Alfą Romeo.

Użytkownik Embrion Avatar stasiu
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    159 . SW . 1.8 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał kubaa Zobacz post
    Witam
    ArturR_1975 wybacz iż podpinam się pod temat, ale nie chcę zakładać nowego. Mam niestety również problem z klimą. Klimatyzacja została nabita - nie jestem jednak teraz w stanie sprawdzić jaką ilością czynnika. Na stacji nie stwierdzili żadnych nieszczelności. Wydaje mi się, że tuż po nabiciu coś tam chłodziło, jednak miałem totalnie zapchany filtr przeciwpyłkowy, dlatego specjalnie się tym nie przejmowałem (brak dobrego chłodzenia zwaliłem na zasyfiony filtr). Jednak wczoraj filtr został wymieniony a klima jak nie chłodziła dobrze, tak nie chłodzi dalej. Po włączeniu kontrolka się zapala (razem z nia automatycznie załącza się obieg wewnetrzny), słychać świst przez kilka sekund (po wymienie filtra jakby głośniej), który później cichnie. Jednak klima w ogóle nie chłodzi, temperatura powietrza taka sama jak przy jeździe bez klimy.
    Co sprawdzać i w jakiej kolejności?
    dzięki i pozdrawiam
    Witam
    Miałem podobny problem z klimą .U mnie pomogło wymiana osuszacza (65zł sam wymieniłem) ponowne sprawdzenie szczelności i nabicie 650g czynnika(140zł) - podglądałem co wyświetla urządzenie podłączone do klimy

kubaa
    Gość

Domyślnie

czarek82 i stasiudzięki za rady, pojade na stacje, niech szukają nieszczelności i tłumaczą czemu nie chłodzi.

Mieszka w
    Chełmża kole Torunia
    Auto

Domyślnie

Moje uszanowanie.

Dzisiaj wymieniałem ORING w sprężarce ponieważ tam miałem (mam nadzieję) drugi i ostatni wyciek czynnika. Teraz pytanie.

Olej sp20 130ml leje się przez odkręcenie górnej śruby w sprężarce oraz przed nabiciem klimatyzacji tak?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar xakner
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    AR 156 SportWagon

Domyślnie

czy sprezarki w naszych ar czesto padaja ? jestem na etapie klimy i powiedziano mi ze sprezarka jest do wymiany, bo po dobiciu chlodzilo jakos ale coraz slabiej i juz nie chlodzi. zadnych nieszczelnosci nie ma. kupilem sprezarke od multipli ponoc taka sama.. maja mi wlozyc w czw. teraz jak wlaczam klime to slysze dziwny dzwiek i zadnej roznicy vs dmuchawa.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Kobylnica, Gniezno, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM Distinctive Premium Q-Tronic + wyścigowa terenówka czyli firmówka

Domyślnie

artur musisz najpierw zlać cały olej ze sprężarki przez tą śrubkę więc musisz ją wyciągnąć i obrócić a potem nalać chwilę przed napełnieniem czynnikiem, chodzi o to że olej do sprężarek jest higroskopijny czy pochłania wodę lub parę wodną z otoczenia dlatego należy to zrobić najlepiej w jednym dniu w garażu czyli wyciągnąć, wylać, wlać, założyć sprężarkę, sprawdzić szczelność, wypróżniować i napełnić.
    Jeśli chcesz być kimś - kup VW, jeśli jesteś kimś - jeździsz Alfą Romeo.