Pompa powinna mieć ciągle tą samą wydajność. Skoki napięcia rzędu 1V nie mają tu większej różnicy.
Pompa powinna mieć ciągle tą samą wydajność. Skoki napięcia rzędu 1V nie mają tu większej różnicy.
A możesz zaznaczyć na zdjęciu gdzie się paliło jak otworzyłaś maskę??
Bo tak jak BamBosZek pisał, przewody paliwowe wyglądają na całe, poza tym pod maską nie ma filtra paliwa...
--------------------------------------------------
GARAŻ FORT MOKOTÓW Warszawa
--------------------------------------------------
Zapraszamy wieczorami i w weekendy
Najlepiej dzwonić po 18.
facebook: https://www.facebook.com/garazfm/
Paweł
pawel.kelpinski@gmail.com
tel. 600 513 727
Benek
ben2_21@tlen.pl
tel. 791 376 152
To dziwne że moja wielokrotne już leciała do odcięcia i nie było mowy o żadnym podpaleniu, niestety losowy zbieg zdarzeń i mamy tragedię :/ pozatym od '93 silniki te brały udział w wyścigach, i jak myślicie przy 4k obrotów zmieniali biegi xD pech to pech, wiek robi swoje, szczególnie z gumowymi elementami.
dziś obejrzałem dokładniej Alfę i przypuszczam że winna jest elektryka a nie przewód paliwowy (prześledziłem tyle ile mogłem dostrzec i nie widziałem przerwanego przewodu.
Generalnie:
przewód idący jak na zdjęciu (żółty kolor) był cały spalony.
Dodatkowo przewód idący pod samochodem (chyba do pompy paliwa w zbiorniku - dokładnie nie widać) także cały stopiony i zwisa wzdłuż tłumika.
Przepalił się także pasek (alternator) i część nadkola (mocowanie silnika i tulejki ok
Ja na Twoim miejscu zadziałałbym jak pisałem. Powoli sam to czyścił. Wtedy wyjdzie dokładnie co jest do wymiany. Bo na razie to ja widzę wszystko do wymianyzajmie Ci to trochę czasu. Żona ochłonie, Ty zbierzesz informacje co gdzie i za ile i myślę że to sam ogarniesz.