Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy 12345678910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 121

Temat: Podłaczenie DSP do ICS bez wyjścia na DSP

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Szamotuły
    Auto
    166 2.4 jtd 2002

Domyślnie

Witam ponownie od wczoraj walcze z autkiem i tą nieszczęśliwą wiązką... jednak jest problem- i przez moją nieuwagę wprowadziłem was w błąd... wszystko wyciągnąłem i problem jest z wtyczką która znajduje się na samym dole ICS.
    Mój ICS wygląda jak ten z prawej strony czyli mam czarną wtyczkę a wiązkę DSP mam z białą wtyczką taką jak po lewej stronie... przerabiał ktoś to i może podzielić sie uwagami/schematem/ opisem ??? myślałem, żeby rozplątać to i przełożyc w całości jak pisał wcześniej YOOZEF ale wiąże sie to z przerabianiem praktycznie każdej wtyczki do ktorej ida przewody... druga opcja to chyba ucięcie przewodów i lutowanie...tylko czy ktoś dysponuje opisami wyjsc w obu wtyczkach/ ewentualnie ma informacje czy kolory przewodów odpowiadają wyjściom w obu wtyczkach

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ICS nowy stary.jpg
Wyświetleń:	390
Rozmiar:	52.1 KB
ID:	63546

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Dziwną masz tą wtyczkę. Jak poliftowa.... Ale po co ją podłączasz? Przecież to od klimy!
    A tak poza tym to ta wiązka to jakaś wielka filozofia? Czy zwykłymi kabelkami ją podrobię? Bo może sam sobie taką zrobie.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Szamotuły
    Auto
    166 2.4 jtd 2002

Domyślnie

wydaje mi sie ze wypadałoby podłączyć wszystkie wtyczki od wiązki do ICSA , to od klimy ktora w koncu jest ?( moze mi ktos opisac od czego sa poszczegolne wtyczki w tyle ICSA ?? bo mam juz metlik w glowie...)

jak jej nie podlącze to nie bedzie dzialac klima... wiązka nie jest jakas wielka filozofia...ale nie chcialbym czegos uszkodzic w trakcie przerabiania... dodaje jeszcze zdjecia wtyczek z mojego ICS(prawa strona) i z wiązki DSP(lewa strona). jesli ktoś to robił proszę podzielić sie ze mną tą wiedzą... zdjęcie tej wtyczki z tylu ICS bedzie mile widziane

obie wtyczki maja 10 kabelkow podlaczonych z czego 9 pokrywa się kolorami... uciąć obie i polutowac ? bedzie to działać ?

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_8075.JPG
Wyświetleń:	493
Rozmiar:	273.9 KB
ID:	63547

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Dziwną masz tą wtyczkę. Jak poliftowa.... Ale po co ją podłączasz? Przecież to od klimy!
    A tak poza tym to ta wiązka to jakaś wielka filozofia? Czy zwykłymi kabelkami ją podrobię? Bo może sam sobie taką zrobie.

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

To gniazdo co zakreśliłeś wyżej to klima. To się w ogóle odpina od ICSa. A ja myślę czy nie kupić samego procesora dsp i zrobić samemu połączenie. Przecież to tylko kable a prawie 3 stňwy za to wołają.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Szamotuły
    Auto
    166 2.4 jtd 2002

Domyślnie

wytłumacz mi prosze pojęcie " to sie wogóle odpina od ICSa" , nie wiem czy ja jestem tak glupi czy jak ?? przeciez jak to wypne to nie bede mial sterowania klimatyzacja, a wtyczke ta wlutowali zeby wlasnie mozna bylo sterowac klima... niby tylko kable ...z kompletnymi schematami mysle ze jest to do zrobienia!

To gniazdo co zakreśliłeś wyżej to klima. To się w ogóle odpina od ICSa. A ja myślę czy nie kupić samego procesora dsp i zrobić samemu połączenie. Przecież to tylko kable a prawie 3 stňwy za to wołają.

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Nie zrozumiałem ale zacznę od nowa. ICS to skrzynka z wyświetlaczem, gałkami itp. Do niego jako zupełnie autonomiczny element doczpia się panel klimy (to na dole) oraz panel awaryjnych z przeciwmgielnymi (to z boku). Tak więc do tego z boku i na dole zostawiasz stare kable a nowe wtykasz tylko do ICSa. Czyli te 5gniazd obok siebie. Teraz wiesz?

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Szamotuły
    Auto
    166 2.4 jtd 2002

Domyślnie

teraz rozumiem

ale widziałeś wiązke dsp i nie-dsp leżące kolo siebie i przewody od sterowania klimy ? one rozchodza sie po calej wiazce miedzy innymi do tej zielonej wtyczki w ICS...oraz do innych wtyczek! jak podepne klime ze starej wiazki a zielona z DSP to ja nie wiem jak to wszystko moze dzialac( bo ta starra wiazka nie bedzie przypieta do niczego)...teoretycznie nie moze to dzialac wedlug mnie ... a praktycznie zaraz sie przekonam ... lece do garazu

kolega sqadak mial podobny problem jak ja i tak samo prezes99 obaj maja takie ICS jak ja i obaj mieli wiazki od innego icsa ( starszego) i obaj musieli dokonac przerobek... jesttem w trakcie wymiany informacji z nimi zalezy mi na czasie bo nie chce zeby z tego powodu auto przez tydzien bylo cale wypatroszone

Nie zrozumiałem ale zacznę od nowa. ICS to skrzynka z wyświetlaczem, gałkami itp. Do niego jako zupełnie autonomiczny element doczpia się panel klimy (to na dole) oraz panel awaryjnych z przeciwmgielnymi (to z boku). Tak więc do tego z boku i na dole zostawiasz stare kable a nowe wtykasz tylko do ICSa. Czyli te 5gniazd obok siebie. Teraz wiesz?

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Wg mnie powinno działać, czyli zostawiasz swój stary panel od klimy bez przerabiania niczego, ze starą wtyczką. Spróbuj po prostu, jak coś będzie nie tak (w co wątpię) to będziemy się zastanawiać jak to przerobić.
    Tak jak pisał Marek, panel od klimy jest zupełnie autonomiczny, jedyne co ma wspólnego z ICSem to to że jest wpinany w ten sam panel przedni .

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Szamotuły
    Auto
    166 2.4 jtd 2002

Domyślnie

Panowie, byłem i zrobiłem tak... podpiąłem kompletnie wiązkę DSP tak jak fabryka do ICSa bez podpinania tej białej wtyczki od klimy bo nie pasuje !a w to miejsce podpiąłem wtyczkę pasującą czyli od standardowej wiązki, w skutek tego żaden inna kostka/ przewód od od standardowej wiązki nie był nigdzie przypięty i wniosek: ICS działa, muzyka gra, natomiast nie działa sterowanie klimatyzacją!

Później zrobiłem tak: do ICS podpiąłem ze standardowej wiązki zielony i czarny wtyk oraz klimę - reszta od DSP ( czyli biały najszerszy od głośników przód oraz mini iso od zmieniarki i DSP) wniosek: ICS wogole nie uruchamia się...

czyli pozostanie przerobienie tej wtyczki
    ! i teraz czekam za informacją od sqadaka i prezesa99 czy ciąć i kable kolorami lutować ( dodam ze na 10 przewodów tylko 1 się różnią) także może wystarczy przelutować i bedzię śmigać...

z innych ciekawostek to nie będe miał sterowania w kierownicy ale to mi szczególnie nie przeszkadza bo i tak mogę tylko zmieniać volume a przeskakiwac piosenki/ zmieniac stacje radiowe to juz nie bardzo( każda 166 tak ma ?) z tym nie mam problemu...

navi chodzi( ale wiadomo ze u nas jest bezużyteczna, telefon i radio nie wiem bo anten nie mialem jeszcze dopiętych

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Wow, alfa mnie nigdy nie przestanie zaskakiwać... Czyli jest tajemny związek między panelem od klimy a cyfrowym procesorem dźwięku . Prośba, jak możesz to opisz to jakoś później bo w dalekiej mglistej przyszłości też mam w planach DSP.