Heja,
Mam dosyć nietypowe problemy z:
1) Czujnik wycieraczek
Po włączeniu przełącznika wycieraczek w tryb automatyczny, wycieraczki dwa razy przetrą szybę i koniec. Choćby nie wiem jak lało i jaką bym delikatność nie ustawił - wycieraczki ani drgną. Poruszają się tylko (raz) przy zmienia programu (delikatności). W serwisie podpięli pod komputer i nie wywaliło im żadnych błędów, a sam czujnik jest na miejscu za szybą. Ktoś wie co gdzie i jak może z tym być nie tak?
2) Tempomat
Jako iż samochód kupowałem używany, nie wiem czy w każdym aucie jest seryjnie przełącznik tempomatu, czy tylko w tych lepiej wyposażonych. U mnie przełącznik jest, niestety nie reaguje na nic, mogę sobie włączać, ustawiać - a efekt jest taki jak by nic się nie włączało. Możliwe jest by był tylko sam przełącznik, czy może coś gdzieś się rozłączyło? Dodam, że komputer też nie wywalił żadnych błędów, nie zapala też się żadna kontrolka podczas jazdy.
Niestety w oficjalnym serwisie Fiata (bo u mnie w mieście nie ma oficjalnego salonu Alfy), elektryk to jakaś wielka sierota i po kilku dniach przyglądania się stwierdził, że nie chce mu się robić... stąd zastanawiam się jakie mam alternatywy by dojść z tym do ładu.
Pozdrawiam,
Łukasz