Zobacz wyniki ankiety: Czy chcesz mieć fabryczne oznaczenie silnika na tylnej klapie?

Głosujących
63. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

16 25.40%
  • Nie

24 38.10%
  • Nie ma to dla mnie znaczenia

23 36.51%
Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 67

Temat: Oznaczenie silnika na karoserii. Tak czy nie?

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

heheheh sorry za OT ale nawiązując do mojej wcześniejszej wypowiedzi odnośnie X6 i mojego wacusia to mnie przy moich" nieszczęsnych" zarobkach na 18 wheelerze nie byłoby mnie także stać na paliwo ale w niedziele jakby cała mocherowa wiara szła na msze do koscioła to aby odpaliłbym ( po uwczesniejszym wypucowaniu auta i wacka ) i przegazowałbym kilka razy ( bo szkoda paliwa ) jego W12 i podniety wystarczyłoby mi na cały tydzien do następnej niedzieli... ......Wracając do tematu dalej jestem za a nawet przeciw oznakowaniu pojazdu....Kto co woli bo mnie to pier....

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Ja wole cichociemne auta, nie jezdze samochodem na pokaz i nie musze sie chwalic wszem i wobec, ze mam V6, V8 albo inne cudo. Ktos kto sie zna na danym modelu i tak czesto moze sie domyslic po charakterystycznych elemenatch (wydechu, stylistyce, czy dzwieku) co pod maska siedzi.
    A czesto zauwazam, ze im wyzsze oznaczenie silnika na klapie tym wiecej idiotow chce sie scigac, albo na sile wyprzedza, zeby chyba potem sie pochwalic przed kolegami, jak to objechali duzo mocniejsze auto...
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Szczepan
    Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto
    była: Alfa Romeo 147 jest: BMW 740i

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Ja wole cichociemne auta, nie jezdze samochodem na pokaz i nie musze sie chwalic wszem i wobec, ze mam V6, V8 albo inne cudo. Ktos kto sie zna na danym modelu i tak czesto moze sie domyslic po charakterystycznych elemenatch (wydechu, stylistyce, czy dzwieku) co pod maska siedzi.
    A czesto zauwazam, ze im wyzsze oznaczenie silnika na klapie tym wiecej idiotow chce sie scigac, albo na sile wyprzedza, zeby chyba potem sie pochwalic przed kolegami, jak to objechali duzo mocniejsze auto...
    Mądrze prawisz Kolego

Moje maleństwo - kliknij na zdjęcie!

Pomogłem? - kliknij PODZIĘKUJ ZA POST!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kwasnybartek
    Mieszka w
    Werynia, Kolbuszowa,
    Auto
    "Mruczuś" AR 156 2.0 TS, CF2,M3 '98 ECU M1.5.5, AR156 SW '04 1,9 JTD 140

Domyślnie

Ja osobiście mam wszystkie oznaczenia na aucie i jest git a brat ma czerwoną 156 i ma wszystko na gładko bez oznaczeń i też mi się podoba. Na czerwonym lakierze to naklejki są zbyt kontrastowe a u mnie na srebrnym są mniej widoczne i nie jestem jednoznacznie określić które jest ładniejsze, oba rozwiązania mają swój urok.
    1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!

Użytkownik Romeo Avatar Mask
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Mam dokładnie ten sam dylemat co założyciel tematu Kupiłem auto z czystym tyłkiem, bo poprzednik wszystkie emblematy zdjął. Mam cały komplet w schowku i zastanawiam się czy założyć. Pewnie bym to już zrobił, gdybym dokładnie wiedział jak powinny być zamontowane - chodzi o dokładne co do milimetra odległości. Od źle zamontowanych wolę póki co czysty tyłek

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Ja zdecydowałem. Zostaje bez oznaczeń.

Użytkownik Ogier Avatar Mariano1980
    Mieszka w
    Stąporków, Świętokrzyskie
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9jtd 105, 1999,

Domyślnie

Pytanie następujące mam sprtpacka czy oznaczenia były klejone w tych wersjach ? ktoś jest światły w tej materii?

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Seryjnie to raczej każda jest znaczona...Jedynie na życzenie klienta...albo jak moja - po "otarciu" heheh nimo nic...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Camey
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa 156 V6

Domyślnie

Sześć stron pisania o jakże ciekawym aspekcie posiadania samochodu czyli o oznaczeniu silnika na klapie samochodu. W sumie to chyba dobrze bo wychodzi na to, że nie ma na forum poważniejszych spraw do obgadania .

Skoro już przeczytałem kilka ostatnich postów to zagłosuje i napisze, że w moim przypadku zdecyduje sie na sciągnięcie oznaczeń z tyłeczka Belli z kilku powodów:

- za dużo tych wszystkich cyferek
    - mam gdzieś pozerkę i lansowanie pojemnością silnika
    - nie chce mi się ciągle odpowiadać sąsiadom, że to nie dizel, że nie ma gazu i ile to to pali na mieście
    - i najwazniejsze to co zauważył kolega Bartas; Im oznaczenie większego silnika tym więcej de#&li chce sie ścigać i kierowcy są jakoś bardziej chamscy na drodze. (Ot takie polskie cieszenie się czyimś szczęściem )

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Widać też nie masz o czym pisać na forum.