Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: zanikające przednie światła przeciwmgielne

Użytkownik Alfa i Omega Avatar areyoufine
    Mieszka w
    Kalisz/Ostrów WLKP
    Auto
    156 GTA

Domyślnie zanikające przednie światła przeciwmgielne

Witam.
    Na co dzień jeżdzę na światłach przeciwmgielnych z przodu (żarówka tańsza, mijania wtedy nie świeci). Jednak mam pewien problem. Od tygodnia, gdy zapalę przeciwmgielne świeci jedna. Lewa, lub prawa. Gdy np. otworzę maskę, lub zamknę zapalą się oba. Wygląda na to, że coś nie styka. Sprawdzałem kostkę (dociskałem, sprawdzałem luzy - jest ok. Jeżeli na kostce byłby luz to i mijania by świrowały pewnie) Wpięcie żarówki też jest ok. Najciekawsze jest to, że zanika i lewe lub prawe przeciwmgielne. Żarówek nie wymieniałem, ale nie sądzę, że nadają się już do wymiany. Obie są sprawne, świecą, ale nie zawsze Dodam, że mijania i drogowe po włączeniu świecą i z lewej i z prawej bez zarzutu. Nic się z nimi nie dzieje.

Jakieś sugestie? Gdzie mogę szukać jeszcze problemu?
    Ostatnio edytowane przez areyoufine ; 01-08-2012 o 22:08

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał areyoufine Zobacz post
    Na co dzień jeżdzę na światłach przeciwmgielnych z przodu (żarówka tańsza, mijania wtedy nie świeci
    Powiem szczerze iż nic z tego nie kumam, bo po pierwsze jazda w dzień na przeciwmgielnych prosi sie o lekki wp*****l i $$$$ oraz jak to masz połączone, że nie świecą Ci mijania? Jakaś własna inicjatywa, czy co? No chyba, że piszesz o światłach do jazdy w dzień?

Mieszka w
    Kalisz/Ostrów WLKP
    Auto
    156 GTA

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Powiem szczerze iż nic z tego nie kumam, bo po pierwsze jazda w dzień na przeciwmgielnych prosi sie o lekki wp*****l i $$$$ oraz jak to masz połączone, że nie świecą Ci mijania? Jakaś własna inicjatywa, czy co? No chyba, że piszesz o światłach do jazdy w dzień?
    147 światła przeciwmgielne są w kloszu lampy, więc nie widać które świeci dla przeciętnego użytkownika drogi. Jeżeli włączysz światła pozycyjne i wciśniesz przycisk przeciwmgielnych to świecą właśnie tylko przeciwmgielne a mijania nie. W 156 masz przeciwmgielne na dole w zderzaku więc nie możesz tego praktykować.

Nie piszę o żadnych światłach dziennych. Normalne, fabryczne światła przeciwmgielne w 147 przed FL.
    A swoją drogą, w każdym aucie w jakim jeździłem, można włączyć światła przeciwmgielne bez włączenia świateł mijania. Poniżej efekt. Da się panie majster?

Podsumowując. Problem z przeciwmgielnymi. Po ich włączeniu świeci tylko jedno. Lewe, lub prawe. Gdy otworzę, zamknę maskę, albo uderzę pięścią w lampe to zapala się.
    Ostatnio edytowane przez areyoufine ; 01-08-2012 o 22:09

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Sebek2442
    Mieszka w
    Mistrzewice
    Auto
    147 1.9 JTD

Domyślnie

Ja również jeżdżę tak samo jak kolega wyżej w dzień nikogo nie oślepiam wiec po co wypalać klosze

Tylko ja zamontowałem żarówki led nie grzeją sie i nie wypalają klosza a jak robi sie ciemno wyłączam je i śmigam na mijania najlepsze rozwiązanie najtańszym kosztem

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

Proponuje dokładniej przyjrzeć się kostkom od żarówki H1(przeciwmgielnej).. ona może się wydawać na 1 rzut oka ok.. ale obejrzyj lepiej czy nie jest nadpalony plastik już.. u mnie po przygodzie z hidami w przeciwmgielnych tak było że nadpalił się plastik i powodował takie miłe rzeczy.. po wymianie kostek jest ok..
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Mieszka w
    Kalisz/Ostrów WLKP
    Auto
    156 GTA

Domyślnie

Cytat Napisał wheelerwasp02 Zobacz post
    Proponuje dokładniej przyjrzeć się kostkom od żarówki H1(przeciwmgielnej).. ona może się wydawać na 1 rzut oka ok.. ale obejrzyj lepiej czy nie jest nadpalony plastik już.. u mnie po przygodzie z hidami w przeciwmgielnych tak było że nadpalił się plastik i powodował takie miłe rzeczy.. po wymianie kostek jest ok..
    ok sprawdze dokładniej. Dzięki.

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Nie piszę o żadnych światłach dziennych. Normalne, fabryczne światła przeciwmgielne w 147 przed FL.
    A swoją drogą, w każdym aucie w jakim jeździłem, można włączyć światła przeciwmgielne bez włączenia świateł mijania. Poniżej efekt. Da się panie majster?
    dac sie da kolego, lecz niestety takim postępowaniem nie wiem czy zyskasz na drodze zwolenników, ale to juz twoja sprawa Chyba kodeks drogowy jasno oznajmia kiedy można używac świateł przeciwmgielnych?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Sprawdź, jak ze szczelnością reflektora, bo jeśli nie najlepiej, to mogły Ci zaśniedzieć końcówki złącza - konektory... Czego następstwem jest przegrzewanie się wtyczek, oraz ich nadtopienie lub pękanie/kruszenie.
    Jak odepniesz od żarówki, i miedzany konektor będzie miał ciemny nalot, to przeczyść dokładnie, albo wymień na nowy

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Podsumowując. Problem z przeciwmgielnymi. Po ich włączeniu świeci tylko jedno. Lewe, lub prawe. Gdy otworzę, zamknę maskę, albo uderzę pięścią w lampe to zapala się.
    Sam sobie odpowiedziałeś. Gdzieś coś nie styka, ale zbyt mocno nie uderzaj w to bo możesz coś uszkodzic