Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Temat: [166] Gaśnie chwile po odpaleniu

Stanley
    Gość

Domyślnie [166] Gaśnie chwile po odpaleniu

Mam pytanko , czy ktoś spotkał się z takim objawem ? Wszystko jest wg mnie ok. tylko zdaża sie , że co jakis czas odpalam auto (raczej rozgrzane ) i gaśnie po sekundzie , tzn odpali i odrazu gaśnie , po 3, 4 próbach odpala i potem jest ok. Nigdy nie zdazyło sie to na zimnym silniku. Czy to juz znak , że mam zbierać na jakąś nową naprawkę ? Prosze o sugestię lub [podzielenie sie podobnymi doświadczeniami.

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

No tak, zdażyło się, ale w innym aucie, benzynowym, ale też włoskim, w kolejności od najbardziej prawdopodobnego:
    - silnik krokowy, albo
    - czujnik położenia wału, albo
    - przewody (to raczej nie u Ciebie ) albo
    - komputer (bardzo, bardzo, bardzo małoprawdopodobne)
    - zapchany bananem wydech
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

matrix156
    Gość

Domyślnie

kolego nie chce cię martwić ale miałem to samo ----- wtryski ale na szczęście mamy boscha
    kosz regeneracji 4 sztuk 1000 zł

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Cytat Napisał matrix156
    wtryski
    No co ty, po niemieckiej ropie? Przecież to jest chyba najlepsze paliwo w europie, ludzie do rajdów górskich w Polsce ściągą benzynę i ropę ze stacji Shell'a w Niemczech. To by smutne było, bo za zachodnią granicą to nie będzie kosztowało 1000zł(300Euro? nigdy w życiu).
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

matrix156
    Gość

Domyślnie

kolego mi sie tak stało po zatankowaniu paliwa na znanej stacji dużego koncernu jak powiedziałem ze oddam sprawę do sądu to mi gość powiedział ze dobrych prawników mają
    zatankowałem rano a wieczorkiem zonk wtryski na szczęście robocizna moja wiec wtryski 1000 zł

Stanley
    Gość

Domyślnie

matrix156, mam prośbe , czy mógłbyś , opisać szerzej te objawy u siebie, bo ja je opisałem tak dośc ogólnikowo, dzis zreszta miałem to samo , wyjechałem z domu około 2 km do przedszkola , odstawiłem dziecko i po jakiś 5 min chce odpalić a tu pyr, pyr 2 razy i zdech, potem 3 albo 4 próby identycznie wyglądające i za 5 razem zaskoczył i gitara. Aha jeszcze jedni pytanie , która kontrolka sygnalizuje , że swiece zarowe juz podgrzały komory spalania , jak ona wygląd , bo ja miałem wczesnie Omege w diselu i tam była spiralka , która się żarzyła i po zgaśnieciu odpalałem a tu tez jest ale ja zauważyłem że ma jakiś dzwięk taki około kilka sekund i dopiero jak on ucichnie to odpalam. Jeszcze raz prośba o opisanie Twoich objawów.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

W Alfie też musisz poczekać aż ta spiralka zgaśnie i wtedy możesz palić,ona sygnalizuje że świece żarowe już są podgrzane.

Stanley
    Gość

Domyślnie

alfaholik-Bioły,
    Ale u mnie ta spiralka gaśnie bardzo szybko , aha i zauważyłem że często pulsuje przez kilka sekund jak juz silnik jest uruchomiony

ViP Romeo
    Mieszka w
    Potworów/Radom
    Auto
    Alfa 33 Permanent 4, Alfa 166 2.4 Jtd, Alfa 156 SW 1.9 jtdm 16v

Domyślnie

Cytat Napisał Stanley
    alfaholik-Bioły,
    Ale u mnie ta spiralka gaśnie bardzo szybko , aha i zauważyłem że często pulsuje przez kilka sekund jak juz silnik jest uruchomiony
    Jak jest ciepło to spiralka świeci sie tylko przez parę sekund i to jest normalne !!!

Ale jak po odpaleniu ta spirala pulsuje oznacza to ze masz spaloną jedną lub więcej świec żarowych.
    Alfa 33 Permanent 4
    Alfa 166 2,4 Jtd ---- Była
    Alfa 33 1,4 imola ---- Była
    Alfa 156 Sport Wagon 1,9 16v Jtdm

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

Jest dokładnie tak jak pisze lejek20. Więc czeka Cię wymiana świec żarowych.