A w trasie to mówi że do 10 l/100 potrafi spaść!
Także wolę alfę od volkswagena niż od hamburgera
- - - Updated - - -
Chociaż, jak mówi sama za siebie nazwa, symbol Ameryki pochodzi z Hamburga![]()
A w trasie to mówi że do 10 l/100 potrafi spaść!
Także wolę alfę od volkswagena niż od hamburgera
- - - Updated - - -
Chociaż, jak mówi sama za siebie nazwa, symbol Ameryki pochodzi z Hamburga![]()
Życie!
To jak? Można liczyć na wyprzedaż alf?
Może wystarczy kupić nową "Themę", nakleić węża Viscontich (k***a, co z kpina z miasta Mediolan) i mieć nową Giulię 2 lata przed premierą?
Zobaczycie, ci co mają kartony (75), mówią, że mają ostatnią prawdziwą Alfę, a ja będę mógł mówić, że mam ostatnią w ogóle Alfę.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Panowie i Panie ja wam coś powiem.
Byłem ostatnio w salonie ( ubezpieczenie opłacić ) i powiem że zobaczyłem jakieś kwadratowe samochody na stoisku Lanci.
Podchodzę patrzę a tu stoją takie ciosane siekierą kwadratowe opasłe amerykańskie hamburgery a nie samochody, w środku 2 tony plastiku szajsowatej jakości i w ogóle co to jest ????
Najlepsza była nowa Lancia Thema… kurcze pamiętam Thesisy i stare Themy, jeździłem starym Thesisem i było super w środku jak w salonie się czułem.
Teraz taka Thema w środku przypomina mi sklejane powypadkowe fiaty 126p w porównaniu do tego co było kiedyś w tych autach, o bryle zewnętrznej nie wypowiem się, po prostu Chrysler 300 i nic więcej.
A teraz Alfa, może jeszcze nie jest taka tragedia ale już w Mito zaczęło mi brakować ducha włoskiego auta, Gulietta trochę lepiej im wyszła ale dalej coś mi serce podpowiada „ nie daj się oszukać to już nie to” i czuć że włosi to tam chyba na chwilę tylko usiedli do projektu wnętrza…
Patrząc się na rozwój tych dwóch marek, to jak dla mnie niema już chyba w czym wybierać a w następnym roku planowałem zakup 159 Kombi diesel ale już zakończyli produkcję… ehhh i co tu teraz zrobić ?
Kurde nie wiedziałem nawet :/ Pewnie superby dobrze schodząw następnym roku planowałem zakup 159 Kombi diesel ale już zakończyli produkcję…![]()
bez kitu, ale nie wydaję mi się żeby VW zrobił z Alfą to co zrobił FIAT z Lancią i co planuje zrobić z Alfą - projekt Giulli wykonany przez amerykanów lol
Alfa Romeo 156 SW GTA Q2 (10.2010 - 12.2016)
Alfa Romeo 156 2.5 V6 (01.2009 - 12.2010)
Ja sie tylko obawiam, ze VW moglby zrobic z Alfy to co zrobil z Seatem (gdzie tam 'auto emotion'?!)... Ciekawe jakby go sklasyfikowali w grupie VAG...
Pozdro,
Bartas
No właśnie. Bartas82 słusznie podnosi sprawę klasyfikacji. Do tej pory autem sportowym w VW Group jest Seat. Przynajmniej z nazwy. Tyle, że Seat to takie "sportowe auto dla ludu". Alfa ma w pewnym sensie ambicje na poziomie marki premium. VW Grup ma w ty zakresie Audi. Uważam, że Niemcy przejmując Alfę z pewnością pozycjonowaliby tę markę niżej, niża Audi, czyli raczej tak jak Seata. W takim ujęciu marka straciłaby na prestiżu na skutek takiego zabiegu...