Spróbuj pare razy w czasie jazdy powlączac i wyłaczac tempomat - mi też nie od razu nie działał, ale tak długo bawiłem sie manetką aż nagle zaświecila sie kontrolka temopmatu i działa![]()
Spróbuj pare razy w czasie jazdy powlączac i wyłaczac tempomat - mi też nie od razu nie działał, ale tak długo bawiłem sie manetką aż nagle zaświecila sie kontrolka temopmatu i działa![]()
Ogółem to chyba muszę kupić pełnego FES'a i zrobić proxy.. to może komp załapie że ma tempomat i reszte.. bo póki co moje dni zabawy z kabelkami nie dały efektupoza tym że klakson, poduszka i podświetlenie przycisków na kierownicy działa.. to poza tym nadal nie ma tempomatu i sterowania z kiery
co do tempomatu się dziwie bo FES jak mówie pokazuje że wszystko działa.. więc muszę potestować.. a sterowanie to podejrzewam że adapter pod JVC muszę dokładniej obejrzeć.. bo niby instrukcja mówi że wszystko jest przygotowane i wystarczy podpiąć.. ale tak jak oglądałem to sporo kabli w adapterze nie miało dalszego ciągu we wtyczce ISO auta.. i może dlatego nie działa..
Sterowanie z kiery sprawdzaj na zwykłym radiu. Dopiero wtedy z adapterem.
Proxy nie jest potrzebne do zaskoczenia tempomatu. Bynajmniej nie w 147, bo w 159 już tak.
Załącz tą manetkę i jedź w miasto. Jak nie zaskoczy kontrolka to próbuj na każdych światłach ON/OFF.
Dobra miałem przygodę pod tytułem wypadnięty pin z czujnika od hamulca.. i brakowało mi świateł stop.. podpiąłem ten pin z powrotem.. i problem zniknął.. ale powrócił mi problem w FES.. Brake Pedal = Pressed.. cały czas.. kiedy ten pin był wypadnięty to czujnik pracował jak trzeba było Relased/Pressed.. a kiedy pin jest na miejscu to czujnik jest na stałe Pressed..
Co to kurde może być ?
Mam dwa takie czujniki podmieniałem je.. i na obu jest na stałe Pressed.. mam kupować nowy bo te używki popsute ? czy to inna sprawa ?
No to masz gdzieś zwarcie.
Sprawdź oznaczenie PINÓW na wtyczce (który to sygnał wciśniętego pedału) no i miernikiem sprawdź rezystancje bądź przejście (pikawka) między nimi.
Witam
Powiedzcie mi na który pin podaję 12V, czy na pin nr z załączonego obrazka? http://img179.imageshack.us/img179/2...antempomat.jpg
Czy może to być 12V z czegokolwiek czy jakies konkretne miejsce?
Czarna 156 2004r
Ze schematu wynika że to pin nr 3 w kostce tempomatu. Obwód zabezpieczony bezpiecznikiem F1 10A
Wszystko w takim razie podłączyłem i nic. jeszcze mnie tylko zastanawia bo mam we wtyczce ecu wolny pin 54( na obrazku 80) gdzie od wtyczki hamulca powinnien iść kabel. Czy oznacza to że muszę go poprowadzić jeszcze i wtedy wszystko powinno działać?
Czarna 156 2004r