onan- skomentowałem post nr 2, "diesel ma dymić i to normalne"
to nie było skierowane do Ciebie
onan- skomentowałem post nr 2, "diesel ma dymić i to normalne"
to nie było skierowane do Ciebie
Witam moja ma już prawie 200 tysiączków na stukane i ani dyma i oleju też nie ubywa,także jak wszystko ok to nie powinna kopcić.
Moja na budziku 194 tysie z groszami, ile ma w ecu niewiem ale pewnie ze trzysta, biorac pod uwage ze kupiona w Niemczech, 11to letnia i po bardzo okazyjnej cenie to na prawde nie zdziwilby mnie przebieg nawet wiekszy. Ale wychucham ja, a jak bedzie trzeba to i remont poleci.
Zarzucone przez TapaTalk 2
Może olej masz jakiś !@#$%^& ?
Wiesz co jest wlane?
Generalnie nie dymi praktycznie w ogóle. Przy mocnym bucie może jedynie lekko "przykurzyć" na ciemno szaro,to jest normalne. Ale czarne zasłony i pieprzenie że BMW nowe ktoś takie widział czy VW czyli tak ma być to jego sprawa,ale niech nie wprowadza w błąd pytających . Tak ma NIE BYĆ,to jest objaw że coś jest nie tak. Druga sprawa zdrowy JTD (nawet 200 czy 300 tyś km) od wymiany do wymiany zużywa znikome ilości oleju,praktycznie niezauważalne. Nie mówie tego z obserwacji rozkalibrowanych "złomów" na ulicy tylko z obserwacji swojego JTD'ka i osób które do mnie przyjeżdżają JTD'kami.
MM Garage - Naprawy, wymiany. Sprzęgła, rozrządy, hamulce, zawias... dłubie bo lubie.
https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=hl
Z AR było: 156 Pussy Wagon 1.9 JTD 115KM / 146 1.7 16V Boxer
Kolego może byś przeczytał ze zrozumieniem, bo widzę, że cienko Ci to poszło. BMW o którym pisałem puściło naprawdę niewielki dymek, przy bucie do samego spodu, ale jednak puściło. Nawet obecne nowe Diesle, przy max. bucie puszczą minimalny ciemny dymek.
A to BMW nie dość, że widziałem to jeszcze nim jeździłem przez pewien czas i gwarantuję Ci, że było w doskonałym stanie technicznym.
- - - Updated - - -
No i to jest odpowiedź która mnie satysfakcjonuje, zdrowy technicznie i nie zajechany motor JTD nie dymi.
- - - Updated - - -
Nie nie mam pojęcia ale w sobotę wlewam jej takie cudo http://www.selenia-ole je.pl/product/index-id-55.html myślę że będzie mi wdzięczna....![]()