Niestety nie wiem. Sam tutaj ryzykuję ponieważ to wiązka od Salespeed 2.0L a jak wiadomo różnicą tutaj jest skrzynia biegów, ale myślę, że wszystko będzie pasowało.
Od strony kierowcy pod wykładziną mam pełno wody z klimatyzacji :/ Da radę tam gdzieś zrobić dren aby woda spływała czy jest to jakoś inaczej rozwiązane?
Ostatnio edytowane przez ArturR_1975 ; 20-08-2012 o 07:40
Podłogę w zeszłym roku miałem robioną i żadnych dziur nie ma, więc skądś ta woda jest i przypuszczam, że z klimatyzacji.
Instalacja założona i od strony elektryki wszystko śmiga jak przedtem. Jutro od rana montaż silniczków i reszty gratów.
Zastanawiam się czy szyby już fabrycznie mają dziury do mechanizmu opuszczania i podnoszenia.
Szyby mają dziury, tak samo jak i drzwi mają otwory do przykręcenia silniczka opuszczania. Mocuje się go w innych miejscach niż manualne podnośniki - na 3 zamiast 2 śrub.
No i niestety, silnik tylnej prawej szyby działa tylko w jedną stronę. Silnik rozebrałem i wydaje się być w porządku, szczotki calutkie prawie jak nowe, komutator jak i cała reszta również ok. Jutro sprawdzę miernikiem czy prąd z przełącznika góra/dół biegnie w obie strony.
Oprócz tego jednego incydentu z silniczkiem wszystko działa jak najbardziej prawidłowo.
Zadowolony jestem, że wszystkie podświetlenia przełączników w tym LOCK świecą na zielono![]()
Ostatnio edytowane przez ArturR_1975 ; 21-08-2012 o 19:23
Mam teraz nie lada kłopot. Mierząc miernikiem mam 12V tylko w jedną stronę :/ w drugą jest 0.24V dlatego silnik kręci tylko w jedną stronę. Macie jakieś pomysły bo mnie zaraz krew zaleje. Uwalona elektryka? czy coś innego?
Dokładnie, to brakuje +12V otwierającego szybę :/ od strony kierowcy również można tylko zamykać prawą tylną szybę :/
Nie działa też kontrolka otwartych prawych tylnych drzwi (tych od szyby), natomiast centralny działa.
Które piny w złączu sprawdzić wchodzące w drzwi?
Bezpieczniki sprawdzone i wszystkie całe. Zresztą to nie jest wina bezpiecznika bo zamykać, zamykam szybę przełącznikiem. Połączenia również sprawdzone i wszystko zdaje się być ok.
Ostatnio edytowane przez ArturR_1975 ; 22-08-2012 o 11:20