W CF2 jest inaczej niż w CF3, po wyborze ciśnienia oczekiwanego zawsze będzie 0, ty masz CF3 więc pewnie masz inne wartości ciśnienia doładowania.
W CF2 jest inaczej niż w CF3, po wyborze ciśnienia oczekiwanego zawsze będzie 0, ty masz CF3 więc pewnie masz inne wartości ciśnienia doładowania.
Faktycznie, turbo jest też inaczej sterowane. Też mam problem z dymieniem, ale moja za mało ładuje do 1,8 tyś. obr. i jest spadek w przedziale od 2,5-2,8 tyś.
Ja mam wersje 2.4 136 KM ty masz albo 136 lub 140 ,musisz w dowodzie zobaczyć ile kw masz . Apropo cięgiełka ?? Sam tego nie zrobię musiałbym do mechanika podjechać, ktory się zna bo ci co mi mowili żę się znają po czasie powiedzieli ze te auto było dla nich wyzwaniem i już go nie chcą robić :/ .
- - - Updated - - -
U mnie dymienia własnie nie ma .
AR wyzwaniem? Czy ustawienie turbiny jest dla nich wyzwaniem? Zmień lepiej mechanikaJa mam wersje 140 konną. Dejvid, podłączysz FESa, sprawdzisz błędy? Będziesz wiedział gdzie szukać.. Nikt nie wywróży Ci co jest przyczyną poza tym co może być prawdopodobne, czyli zacięte łopatki jak wywala Ci błąd, wężyki, grucha..
sprawdzałem tylko od egr zaworu wyskakuję .Nic innego nie ma:/ zacięte łopatki po regeneracji turbiny ??
- - - Updated - - -
Powiem ci tak jeden mechanik co oddał mi auto powiedział że nie wie co jest z tym samochodem,inny że cięgno od turbiny trzeba ustawić ale jak to się żle zrobi to silnik można zajechać.W serwisie że komputerowo trzeba ustawić turbine i koszt 300 zł .Męcze się z tym samochodem już tyle czasu (masakra)ostatni mój diesel
ja mam bardzo podobny problem lecz z klima nie ma problemu ale tez kupilem przeplywke uzywke i okazalo sie z ejest do wywalenia... jak zakupilem nowa wszystko wrcoilo do normy.
A sprawdzałeś czy układ masz szczelny? chodzi mi o dolot powietrza. może masz przedmuchy? Filtr powietrza w jakim jest stanie? Mi to wygląda na problem z masami powietrza. A masz pewność że turbinę dobrze ci zrobili? Co to znaczy że za ustawienie turbiny 300zł ???? to co ty dostałeś ją w kartonie do samodzielnego montażu??? dźwigni się nie rusza ona odpowiada za zmienną geometrię którą masz w swoim aucie a steruje nią zawór overboost sprawdź po odpięciu w nim wtyczki czy dźwignia płynnie się porusza. wtedy będziesz wiedział czy geometria jest ok.
NA dniach kupię nową ale kupię chińską za 120 zł i sprawdze.
- - - Updated - - -
miałem miesiac temu wymieniany rozrząd + filtry itd.Mechanik mi turbine wyciągnął i wysłałem do regeneracji.Kiedy odebrałem auto nic nie szło słychac tylko lekki gwizd turbiny jak się załacza od 1800 obr a auto wogole nie szło tylko wyło zero dynamiki .Kupiłem przepływkę jest lepiej ale chyba też walnięta jest.
- - - Updated - - -
miałem miesiac temu wymieniany rozrząd + filtry itd.Mechanik mi turbine wyciągnął i wysłałem do regeneracji.Kiedy odebrałem auto nic nie szło słychac tylko lekki gwizd turbiny jak się załacza od 1800 obr a auto wogole nie szło tylko wyło zero dynamiki .Kupiłem przepływkę jest lepiej ale chyba też walnięta jest.