zrobiłem coś takiego, pewnie źle, poprawcie mnie co zaznaczyć żeby było dobrze
http://imageshack.us/photo/my-images...ztytuuvrv.png/
zrobiłem coś takiego, pewnie źle, poprawcie mnie co zaznaczyć żeby było dobrze
http://imageshack.us/photo/my-images...ztytuuvrv.png/
Słabo widać na tym wykresie, ale jeśli dobrze widzę to sonda daje napięcie min ok. 40 mV, a max ok. 450 mV.
No i wykres jest ledwo widoczny bo niebieski na czarnym tle.
Spróbuj jeszcze raz dobrze nagrzać silnik, wywal ten integrator sondy i zrób tylko napięcie.
Zrób zrzut jak sonda pracuje na wolnych obrotach i przy ok. 2000 obr.
Sonda powinna pracować w zakresie 0-1000 mV, w praktyce dla sprawnej sondy są to wartości zbliżone do tego przedziału.
Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 17-08-2012 o 19:28
Witam, dorwałem sonde 0 258 006 190 za symboliczne piwo, kupiona tylko do upewnienia sie że stara powiedziała PAPA
Podłączona, autko jeździ normalnie, nie szarpie, przyśpiesza. Po odpaleniu, status sondy był cold silnik sie nagrzał i ten parametr sie zmienił, wiec wnioskuje że jest dobrze(w starej zawsze było cold.)
zrobiłem nowe screeny przy wolnych i ok 2000obr. nie robiłem żadnego resetu parametrów adaptacyjnych, czytałem ,że nie ma takiego obowiązku.
i tak przy okazji zerknijcie na te screeny, wszystko gra? chodzi mi o tra i fra oraz czy na wolnych obrotach jest odpowiednia ilość powietrza, jaka powinna być przy odcięciu.
![]()
odświerzam
Wykres jest poprawny - przynajmniej moje (mam 3 lambdy) tak chodza. Mozesz kupic uniwersalna nowke - Denso czy NGK. U mnie od roku chodza idealnie, tylko zeby ktos ladnie kable polutowal. Pozdro.
Alfa Romeo 159 sedan, 2.2 JTS 185KM, 2005, Argento
Czarny dym - prawdopodobnie padła turbosprężarka/ leją wtryski
Niebieski dym - umarły uszczelniacze lub pierścienie
Biały dym - Konklawe wybrało nowego Papieża
słyszałem,że po wymianie aku wyskakują różne błędy...u mnie wyskoczyła lambda...błąd został wykasowany.
Czy zjawisko może się powtórzyć i jakie są tego konsekwencje ?Czy będę miał z tym problem i jak 'złemu zaradzić' ?