a na kompie ile pokazuje cisnienia doładowania (1.9-2.1 bara ok) co do krecenia sie wirnika to napisze w sobote bo bede grzebał w tych okolicach ale raczej powinna delikatnie sie krecic cisnienia oleju tam niema na wyłaczonym silniku![]()
a na kompie ile pokazuje cisnienia doładowania (1.9-2.1 bara ok) co do krecenia sie wirnika to napisze w sobote bo bede grzebał w tych okolicach ale raczej powinna delikatnie sie krecic cisnienia oleju tam niema na wyłaczonym silniku![]()
Na wolnych obrotach miałem 1bar i napięcie 1,871 V , a przy 2500 obr 1,1 bara i 2,049V...
zrobiłem wykresik :
Na moje oko wszystko dobrze...
Może coś z EGRem? Nie zaślepiony, czynny.
Panowie ręce juz mi opadają, niewiem już gdzie szukać czego sie łapać, a w poniedziałek jade na urlop... 400km w jedna strone, mam nadzieje ze nic sie nie rozwali po drodzie.
Ostatnio edytowane przez Fazi ; 29-08-2012 o 09:59
kiedy wymieniałes filtr powietrza ? moze wlot jest przytkany , w starym aucie wlot powietrza zakleiły mi kamyczki słuzace do uzupełniania dziur w jezdni a ze byla to benzyna to poprostu przestał jechac i zgasłopory toczenia sprawdziłes? olej w skrzyni? (moze juz go tam niema) katalizator? moze jest zatkany
Ostatnio edytowane przez Kastner ; 29-08-2012 o 10:25
Czyściłeś filtr paliwa? u mnie jakiś czas temu był zasyfiały, wyczyściłem i auto jakby 20koni więcej.
Przepływomierz inny niż boscha się nie nadaje, od razu nowy po wstawieniu chodzi tak jak wadliwy oryginał.
Skąd jesteś? Jeżeli Warmińsko-Mazurskie to mogę pomóc.
Jakby nie było najprawdopodobniej będize to przepływomierz. Nie zdawałem sobie sprawy z tego jaka jest różnica ze sprawnym. Wcześniej auto paliło w trasie około 7 litrów przy oszczędnej jeździe, przy ostatnim wypadzie nad morze wyszło minimalnie ponad 5 przy cały czas włączonej klimie a do tego odzyskało jakieś 20 koni. Nie radzę oszczędzać na przepływce, na Allegro można już kupić za około 360zł. Ja żałuję że wymieniłem tak późno - tyle straconego paliwa i wrażeń z jazdy...
Filtr powietrza nowy, koła pracują z małym oporem. Olej w skrzyni no tak troche ponizej minimum (jakiego tam najlepiej dolać? bo czysciutki jest). Katalizatora nie posiadam, już taka kupiłem.
Filtr paliwa nowy w tamtym tyg.
Ta przepływka hmm, ale obie które mam pokazuje na komputerze takie same wartość.
Jestem z południowej wielkopolski, dokładnie z Ostrowa Wielkopolskiego, wiec troszke daleko :/
Ostatnio edytowane przez Fazi ; 30-08-2012 o 09:08
olej do skrzyni 75w90 . Kola trą ? a powiedz jak reaguje na gaz troszke wciskasz i przyspiesza czy tak do 1\3 wcisnietego praktycznie bez roznicy? jak napisal PanJarek uszkodzona przepływka orginalna ma takie same parametry jak nowy zamiennik , mi na autostradzie pali okolo 6,5 litra no ale jazda na 3500obr
- - - Updated - - -
co do EGR to zaslep szkoda auta , bez kata bedzie ciut wiecej palic
Ostatnio edytowane przez Kastner ; 30-08-2012 o 07:49
Koła tył pracują bez oporu, przód wiadomo idzie ciężej, ale nie trą. Co do przyspiesznia to widaje mi sie ze jest tak jak piszesz do 1/3 jakby nie chciała jechac. Co to może oznaczać ?
odepnij wtyczke regulatora cisnienia paliwa na pompie spryskaj tak samo czujnik na listwie wtryskowej i cos tam jeszcze jest. trzy wtyczki przeczysci i spryskaj napisz czy inaczej reaguje na gaz u mnie tak jest a przyczyna jest konczacy sie regulator , czasem nie pusci cisnienia i nie odpala
Do autora napisz jak było żeby temat był doprowadzony do końca bo ludzie często zaczynają temat i ślad się urywa,a ludzie szukają dalej pomocy mam nadzieje,że sobie poradzisz z autem u mnie wszystko działa bdb w tym samym silniku nie dawałeś wcześniej do jakiegoś pana Bebe grzebać ? może sobie coś przypominasz ? jak tak to nas o tym powiadom i ten EGR to wyczyściłbym u mnie to gwizdało turbo bo wężyk trzeba było zmienić i auto więcej paliło filtr powietrza był jaki był hehe jednak jak zmieniłem trochę styl jazdy to to było główną przyczyną u mnie.![]()