i jak tam działczy?
i jak tam działczy?
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Dzisiaj zająłem się czyszczeniem EGR'u i dolotu (było gorzej niż na zdjęciach w temacie jak to zrobić) plus zaślepka (od razu z uszczelkami w jednym kawałku z serwisu fiata. Wydaje mi się że łatwiej się wkręca na obroty. Na nowej obwodnicy miasta 210 licznikowe wyciśnięte. Od 180 do 190 wydaje mi się że jest poprawa, jednak do 200 i wyżej jest słabo. Szarpnięcia po czyszczeniu nie było, ale to za mało żeby oceniać. Odepnę przepływomierz na następny test i wtedy napiszę. Dziękuję za porady i przepraszam za zamieszanie w innym temacie (na czwartek jestem umówiony żeby sprawdzić te temperatury na kompie- może być to związane z oryginalnym termostatem i wszystko się zgadza)
Piszę post pod postem bo edycja nie wskoczy jako nowy (chyba że na tym forum jest inaczej). Tak jak pisałem- wczoraj po wyczyszczeniu z syfu totalnego okolic zaworu egr (od dolotu) udało się wycisnąć 210 i kończyła się droga ale szło bardzo słabo. Jakby lekka poprawa między 180 a 190, powyżej dalej słabizna. Dzisiaj odpiąłem przepływomierz- do 2000 praktycznie to samo co przed, powyżej totalny brak mocy- jakby turbina nie działała. Po wpięciu z powrotem but przy 2000 obr. Co o tym sądzicie (w szczególności proszę o poradę Maćka)? Czyszczenie turbiny (zmiennej geometrii)?
Zanim weżmiesz się za turbine przyjrzyj się wężykom i overboostowi
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Jutro będę w warsztacie żeby posprawdzać temperaturę na czujnikach to powiem żeby zerknęli bo ja jestem zbyt zielony na sprawdzanie tego. Dziękuję. Napiszę co dalej.
Z lekkiej gorki to 230 km/h cisnie a na prostej ... gdzie na Sląsku taka prosta :p
Wysłane z mojego GT-I9000
autostrada A4 przed zjazdem Nysa -Opole (wyjazd bodajże 219 , od strony Katowic ) jest niezły kawałek prostej , i ta dziwka szła 225km\h LICZNIKOWE , opony 195\65 r15 , egr zaślepiony , przebieg auta 220tys km , jak pisałem 6.bieg 4200rpm , gaz w podłodze ;
nie zrobiłem fotki bo miałem ważniejsze sprawy na głowie , np pilnować co się dzieje na drodze
- - - Updated - - -
i don't give a shit
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard