Usunąłem dla św. spokoju(większość przebiegu robię na krótkich odcinkach i w mieście)i nie chce mi się jeżdzić specjalnie dla wypalenia DPF-u. Jeżeli chodzi o emisję spalin to przecież pozostał jeszcze katalizator i EGR, czyli to co obecnie ma chyba większość aut jeżdżących w Polsce, więc chyba moja Alfa jakiejś wyjątkowej emisji trujących spalin nie będzie wydzielała (szwagier ma nowszego Forda MK4 i fabrycznie bez DPF). O normy się nie boję bo na zachód tym autem się nie wybieram.
A to nie jest tak, że wycinając DPF usuwa się też katalizator? w końcu te urządzenia są ze sobą powiązane...
- - - Updated - - -
A może któryś z szanownych kolegów posiada wiedzę techniczną jaki rodzaj ukłaku DPF-katalizator siedzi w 159? DeNOx, oxicat, katalizator czterofunkcyjny? nie wszystkie DPF daje się usunąć zostawiając katalizator w spokoju.
Jest tylko dpf takze po usunieciu zostaje tylko koncowy.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Musze sie najpierw na jakis zdecydowac:-)
ps dpf dziala, wydech czysty zero dymienia
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Ostatnio edytowane przez FISHA159JTDM ; 31-08-2012 o 18:30
Ja mam DPF w dużo gorszym stanie... FES wyświetla jako "normalnie zatkany" i regeneruje się do jakichś 40% tylko. A wydech czarnyile kosztuje wymiana DPF-a z robocizną tak średnio? (Spodziewam się jeszcze na swoim trochę pojeździć, ale dobrze być przygotowanym).
Off-top. Niedawno zmieniłem olej na Castrol FST 5W40 i śmiga jak malina, rzekłbym nawet silnik pracuje ciszejZ tym, że nie wiem jaki olej wlewany był poprzednio, naklejki brak.