147 powodów do zadowolenia
dobra jak trzeba to wymienie i pompe.a powiedzcie czy wymiana jest az tak bardzo trudna?skonczylem technikum samochodowe , i trochce juz samochodow naprawialem.Mam do tego smykalke.jak myslicie dam rade?i czy jakies specjalne narzedzia beda potrzebne?
pompę wymień, ona jest też na pasku rozrządu jak sie zacznie zacierać i w końcu stanie to Ci zerwie pasek i masz po silniku. Co do samej wymiany to pracy trochę jest. Najważniejsze żebyś miał blokady z resztą powinienes sobie poradzić. Jeśli jeszcze chodzi o czujnik zegarowy to jak ustawisz koło paseowe wału korbowego na cechę to to jest właśnie położenie tłoka max w górze. Tak więc ten czujnik zegarowy niezbędny nie jest. Najważniejsze klokady bo przy skręcaniu wszystkiego koło paseowe z wałka ssącego masz delikatnie luźne. Naciągasz pasek i dopiero dokręcasz te 4 śruby z wariatora.
A blokady do 2.0 TSa mam jak chcesz to mogę pożyczyć.
no z checia bym pozyczyla jakby tak zaznaczyc polozenie kol walkow rozrzadu z boku na obudowie(glowicy) i ich nie blokowac tylko ustawic kola na naniesione przezemnie kreski i wtedy zalozyc pasek?oczywiscie wal korbowy tez ustawic
- - - Updated - - -
a i jeszcze jak bym wymienial rozrzad to musze wymieniac uszczelniacze)zimeringi)na wale i walkach rozrzadu?
nie czytasz tego co napisałem. Koło pasowe z ssącego wałka przy naciąganiu paska masz luźne. Naciągasz pasek i dopiero dokręcasz 4 śruby . Jak chcesz przenieść cechy na nowy pasek skoro koło pasowe jest ruchome do momentu kiedy go na SAMYM KOŃCU nie dokręcisz. Blokady w 2.0 TS sa NIEZBĘDNE żeby dobrze ustawić rozrząd.
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
panowie ja nie jestem glupi alfe kupilem tydzien temu i chce nia pojezdzictroche bo jazda jest zajebista.rozrzad bedzie zmieniony,prosze sie o to nie obawiaca jakie przebiegi osiagacie na tym silniku???bo ja mam ok 270 000 to jeszcze chyba troche pochodzi?
Przecież nikt nie mówi, że jesteś głupi.
Podstawowe pytanie - skąd wiesz, że teraz rozrząd jest ustawiony dobrze?
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T