Witam mam problem , a mianowicie wali w silniku jakby zawór , gdy puszcze gaz , dzieje sie to na postoju , jak i w czasie jazdy , metaliczny głos , na wolnych obrotach cichutko , i jak dodaje gazu tez cisza , co to moze być?
Witam mam problem , a mianowicie wali w silniku jakby zawór , gdy puszcze gaz , dzieje sie to na postoju , jak i w czasie jazdy , metaliczny głos , na wolnych obrotach cichutko , i jak dodaje gazu tez cisza , co to moze być?
A możesz to nagrać?
I wszystko jasne , panewka na wałku ssącym (wariator) przytarta i to ładnie , wałek bez rysy , lecz zastanawia mnie sprawa na wałku wydechowym , ponieważ przytarta jest rownież ta pierwsza panewka , lecz ona jest wbudowana w głowice , wałek ok , jak z tego wybrnąć ?
To można naprawić - są firmy zajmujące się regeneracją panewek i półpanewek stopem łożyskowym.
Ale ja bym na Twoim miejscu sprawdził jeszcze panewki na wale i korbowodach.
To stukanie może pochodzić właśnie z dołu silnika.
Może ten silnik ma coś ze smarowaniem i stąd te zatarcia.
ogolnie mam z drugiego silnika panewki na wariator , tylko chodzą ciasno jak dopasować- jakim papierem , górne mocowanie tak samo , lecz zastanawia mnie panewka na wydechowym
Czy to pojezdzi ? Górna część co przychodzi na wałek z innego silnika , po założeniu brak luzów , jak powinna byc dopasowana panewka? Po skręceniu powinno się dać ruszać wałkien ręką?
skoro wszystkie inne półpanewki są ok , ta zrobi różnice? jak skrece i nie bedzie luzów, waliło poprzez panewke na wariatorze .
Ostatnio edytowane przez pona-91 ; 09-09-2012 o 20:37
panewek sie nie zakłada z innego silnika... to tak jak byś ściągnął panewki z wału i założył do innego.
mam dosyc kosztów zwiazanych z tym autem , chce to zrobic i odrazu sprzedać , moje pytanie brzmi jak dopasowac panewki . i czy na tej wydechowej co widac na zdjeciu ten silnik pojezdzi.
To może podaj link do ogłoszenia w tym temacie, żebym się nie naciął . Masz "koszty związane z tym autem", bo jakiś oszust podobnie szedł na skróty.
Same panewki to kilkadziesiąt złotych. Nawet jeśli musisz oddać głowicę, żeby je wymienić to nie będzie z tego tysięcy. Ale rób jak uważasz.
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
to na spasowanie panewek trzeba oddać innej opcji nie ma , teraz pytanie co z tą jedną panewką na wałku wydechowym co widać na zdjeciu bedzie chodzić? jesli gość założy nowe panewki i spasuje , jak bedzie sie obracał wałek ? bez szklanek bedzie mozliwosc krecenia go ręka?
Powinna być możliwość kręcenia bez problemu płynnie.
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...