Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Dorabianie, programowanie naprawa kluczyków

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie Dorabianie, programowanie naprawa kluczyków

Wiem, że były takie tematy, ale nigdzie konkretnie nie ma tego napisane od A do Z. Dlatego może warto zebrać te informacje w jednym miejscu.
    Mam problem z pilotami od 2 aut.
    Najpierw 147 - Kluczyk scyzoryk 3 przyciski. Code 2.
    Nie mam karty kodowej, mam dwa kluczyki. Obydwa działają w ten sposób, że odpalają auto i otwierają je z kluczyka.
    W jednym nie działał pilot od początku, w drugim pilot się skończył. Wymiana baterii nic nie dała,
    Później próba przelutowania przeze mnie i innego domorosłego elektronika skończyła sie tym, że na płytce są wylutowane diody (4 sztuki) Jedna nóżka od scalaka i jeden scalak nóżki ma zalane cyną.
    Pytanie czy ogarnięty elektronik da rade to odratować czy nie?
    Drugi pilot nie działał od początku. Może da rade naprawić jeden chociaż ?
    Pytanie 3 - czy nie mając karty, ani działającego na chwilę obecną kluczyka jest opcja zaprogramowania do otwierania drzwi innego pilota ? Np oryginalnego od 147.
    Nie chodzi o immo czy grot. To sobie sam przełożę.
    Pytanie 4 - czy mając działający kluczyk jest opcja doposażyć 147 w pilot samokopiujący - tak, żeby dołożyć sobie breloczek do scyzoryka i miećotwieranie?
    Sprawa druga - 156 FL Kluczyk code 3
    Mam tylko jeden - grot dorobie jak najprędzej. Tylko kurde skąd wziąć surówke ?
    Gość w punkcie powiedział, że dorobi, ale jak przyniose mu pusty grot.
    Podbije pytanie ze strony 147 - czy do tego kluczyka będzie działał ten samokopiujący ?
    Czy ewentualnie ktoś może polecić mi kogoś kto ów kluczyk dorobi od początku do końca. Tj kluczyk pilot immo.
    Kolega cuoreventi obecnie jest poza zasięgiem, a nie ukrywam, że zależy mi na czasie.

166 - kluczyk czerwony matka + kluczyk czerwony pilot z jednym przyciskiem.
    Ten z przyciskiem nic nie otwiera - w dalekiej przeszłości zapalała się dioda, ale reakcji zero. Idzie coś z tym zrobić w ogóle ?
    147 powodów do zadowolenia

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Nie wiem jak jest w 147 z programowaniem pilotów ale w 166 jeżeli Ci padł któryś albo wszystkie (nie ma to znaczenia) to dorobienie kolejnego tylko w ASO za ~1000zł (jak dobrze pójdzie).
    Więc proponuję moje rozwiązanie.
    http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...o_zestawu.html
    Jeżeli chodzi o groty wszelkiej maści to kup tu
    http://moto.allegro.pl/folia-grot-gr...622096080.html
    Albo podjedź do castoramy na bielanach. Tam mają duży wybór i niskie ceny. Jak nie mają na miejscu to zamówią surówkę. Naprawdę niskie. Ja za dorobienie kluczyka (bez imo - sam kluczyk) u różnych magików musiałbym dać ~100zł a w casto powiedzieli 20-30. Właśnie teraz tam wyrabiam do swojej nowej i montuje nowy pilot. Chcę mieć otwieranie klapy i składanie lusterek z pilota.
    http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...o_zestawu.html
    Kup zestaw od tego samego gościa co groty. Sprawdzony, tani. I komfort użytkowania auta wzrośnie