bez uzycia żadnego klucza normalnie reką? i teraz pytanie co sadzisz o tej panewce wałka wydechowego co sie nie da wymienić?
bez uzycia żadnego klucza normalnie reką? i teraz pytanie co sadzisz o tej panewce wałka wydechowego co sie nie da wymienić?
Ręką, ale jest jeden szkopuł - jeśli popychacze będą dotykać krzywek będziesz musiał dodatkowo pokonać sprężyny. Co do tej panewki - ona się przycierała, ale wygląda na to, że zachowuje kształt. Problemem może być powód, dla którego te panewki się przytarły. Masz problemy ze smarowaniem (tak przynajmniej sądzę), więc zostawienie tego jak jest może spowodować całkowite zatarcie wałka (u mnie taka zabawa skończyła się dziurą w tłoku). Inna rzecz, że po poskładaniu powinno chodzić znośnie. Tylko - jak pisałem - ja bym nie chciał tego auta kupić.
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
niepokoi mnie jedno , skaczący wskaźnik na napinaczu rozrządu, wyciek z pod wałka ssącego, mozliwe ze to panewka wariatora? jak sadzicie?
Jak cieknie spod wałka ssącego to nie wina panewki tylko uszczelniacz do wymiany - no chyba, że luz jest taki, że wałek ma za duży ruch i uszczelniacz nie jest w stanie tego utrzymać.
Na nowym pasku wskaźnik napinacza zawsze skacze, dokąd się pasek dobrze nie ułoży, ale to trwa kilka - kilkanaście minut od pierwszego odpalenia - potem już powinien równo chodzić, ale wskazówka może wykonywać niewielkie ruchy.
A może temu silnikowi coś jest i nierówno chodzi, wtedy napinacz bedzie podskakiwał.
Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 15-09-2012 o 14:36
Powiem wam tyle
stuk -puk / kto tam? / panewka;/
Piszesz cały czas o panewce wariata, czy odkryłeś coś na dole silnika?
Wał ma delikatne ryski , został mierzony niby ok , `czy odbędzie sie bez szlifu tylko wymiana kompletu panewek? Auto jezdzilo na 15w40 po wymianie panewek zalac 10w40?
Powierzchnia wału powinna być lustrzana - bez żadnych zarysowań. Najlepiej niech to oceni szlifierz.