Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: Montaż głośników na tylną półkę

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Maateusz
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo

Domyślnie

Nie mam dsp ! Ja zrobilem tak wszędzie mam glosniki w drzwiach kazdych fimry JBL Tylna pólka tak samo tam mam jajka (owalne) Do tego wzmacniacz JBL I to wszystko podlaczone do noralnego radia które zalozylem osobno + tuba w bagazinku Jakiej mocy nie wiem bo ja tego nie robiłem wiec nie wiem jaki tam mam model

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

To po co piszesz żeby zmienił głośniki w półce skoro Ty masz autonomiczny układ? To zupełnie co innego niż wymiana głośników w DSP. Nie ma jedno z drugim nic wspólnego. Nawet nie miałeś fabrycznie głośników w półce....
    Ale da się wymienić te w półce na inne. Było gdzieś o tym na forum. Jedynie będzie rzeźba z koszami.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kudlacinka
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    166 2.4 jtd

Domyślnie

czyli inne podejdą. pytam bo z audio to jestem totalny laik.

- - - Updated - - -

może ktoś pomoże i podpowie jakie głośniki kupić ale tak żeby tylko je włożyć i podpiąć do wiązki z DSP.

- - - Updated - - -

Dokładnie jak pisze kolega Marek. Nie chcę żeby basy dudniły i nic nie było słychać tylko łubudubu. Chodzi mi o poprawienie dźwięku. Miałem już wersję z DSP i głośnikami w półce i grało to o niebo lepiej.

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

To masz to DSP czy nie? Bo jeżeli masz to musisz kupić coś co ma 60W i mniej więcej wejdzie w miejsce istniejących. Pasujących plug&play to chyba nie znajdziesz. Więc czeka Cię trochę rzeźby. Zawsze możesz kupić ori za 225/szt A jeżeli nie masz DSP to już gruba robota. Samych głośników nie będziesz miał nawet do czego podpiąć.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kudlacinka
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    166 2.4 jtd

Domyślnie

alfa jest z 99 roku. wiązkę mam wzmacniacz też.tylko muszę to zamontować. nie mam głośników na tylną półkę. pewnie te głośniki które mam w drzwiach tez się nie nadają pod system z dsp. jeżeli kupie sobie jakieś głośniki 165 mm podobne kształtem do oryginalnych to czy muszę ciągnąć jakieś kable do tych nowych głośników czy istniejące kable będzie można wykorzystać do montażu i podłączenia tych nowych głośników. chodzi mi o to czy pod nowe głośniki muszę ciągnąć jakieś nowe kable. czy tylko podpinam wzmacniacz i tylne głośniki i będzie to grało. a głośniki jakie maja wymiary bo gdzieś czytałem ze maja 165 mm i głębokość 65mm.

- - - Updated - - -

koledzy napiszcie mi ,bo już się pogubiłem w tym wszystkim, co potrzebuję do założenia w swojej alfie z 99r DSP. obecnie posiadam całą wiązkę plus sam wzmacniacz.
    no i jeszcze taką rzecz. wiem że do icsa podłączam kostki samego dsp. potem ciągnę całą wiązkę aż do tylnej półki a potem dalej do bagażnika żeby podpiąć napięcie. ale czy głośniki z drzwi zostają podłączone do ics czy muszę je jakoś inaczej podłączyć

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Kolega wyżej jest bardziej biegły bo to już robił. Ale na pewno oprócz wiązki i wzmacniacza brakuje Ci głośników - wszystkich. Każdy po 60W. To akurat możesz kupić dowolnej firmy. W drzwiach jest jak dobrze pamiętam taki myk że tweetery są w szeregu z niskotonowymi. Więc razem dają 4omy. Więc jak nie podłączysz tweeterów tylko dasz dwudrożne 4omy w drzwi to będzie git.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Szamotuły
    Auto
    166 2.4 jtd 2002

Domyślnie

witam, ja mam nieoryginalne 4ohm glosniki w polce podlaczone do DSP, dystanse drewniane, jest troche zabawy ale idzie temat ogarnąć jeśli ma się trochę wyobraźni i powiem ze gra to obłędnie, bass jest soczysty i nie "napier**ala"

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

A jaką moc tam wrzuciłeś? Dużo większe?

Użytkownik Rowerzysta Avatar bartekalfa166
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    AR 159 TI. Bianco

Domyślnie

Ja rówienież powalczyłem z głosnikami z tyłu . Kupując alfę nawet nie wiedziałem o istnieniu systrmu DSP. Coś jakieś bose chciałem montowac...hehheeh. Ale te głośniki z tylnej pólki niestety ktoś wymontował.Kupiłem JBL GTO 938 .Trochę wieksze wiec musiałem porzeżbic z otworami wygłuszyłem pianką i gra całkiem niczego sobie.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Szamotuły
    Auto
    166 2.4 jtd 2002

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    A jaką moc tam wrzuciłeś? Dużo większe?
    szczerze to nie powiem, bo poprostu nie pamietam ale wydaje mi sie ze moc wieksza niz oryginaly