Jakie zalozyles te wahacze?
Ja tam miałem ten sam problem i cięzko było zlokalizować skrzypienie nawet na trzepakach pod autem..U mnie gumy stabilizatora...Jak mokro było to nie skrzypiały bo były zalane, na sucho jak drzwi starej szafy....Ja miałem wywalone zawiecho to wymieniłem i tak wszystko . I też tak wam radze- do oporu i nowe wszystko z racji tego ,że Alfa nie jest przyjemnym autem w naprawach więc po co się mordować co miesiąc wymieniając po jednym wachaczu...nie lepiej całość i spokój na długo???
no tak... ale ja bym chciał jeszcze na wakacje jechać w tym roku a nie utopić 2tyś w zawieszenie...
- - - Updated - - -
tym bardziej ze nic nie puka nie stuka zawiecha jest git tylko skrzypi cos przy lewym kole...
[
I jak tam uporales sie z tym? tez mam skrzypienie w lewym kole a wszystko sztywne.
odswieze temat. Co to jest PU? jutro sciagne kolo i wstrzykne sylikon w spreju ze smarem i zobacze.
PU - lokalny skrót dla tulei wykonanych z poliuretanu. Trwałe, warto na tył dać, na przód to już nie bardzo się nadają, bo sworznie są niewymienne.
moja też skrzypi..troszkę powalczyłem i odpuściłem...ważne,że nie stuka ;-}