Strona 24 z 34 PierwszyPierwszy ... 1415161718192021222324252627282930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 337

Temat: [166] Dvd na ekranie ICS'a - problem? rozwiązanie ? ktokolwi

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Tu nie o to chodzi tylko o to że większość takich dekoderów jest na napięcie sieciowe oczywiście przetwornica to najprostsze wyjście. Ja jak będę to robił to po prostu wlutuję się za transformatorem. Przecież i tak wszystkie urządzenia pracują na napięciach od kilku do kilkunastu wolt tylko że mają zabudowane zasilacze. Ale nie wdawajmy się w tym wątku w takie niuansiki bo jeżeli ktoś to potrafi to wie a jak nie potrafi to nie będziemy tu wykładu z elektryki robić

sq9ord
    Gość

Domyślnie

Podałem tylko opcje jak zrezygnować z przetwornicy 220V bo i tak większość tunerów DVB-T ma zasilacz zewnętrzny ( 5V) wiec taka przetwornica jest jak najbardziej na miejscu

i nie chodzi tu o żadne wykłady z dziedziny elektryki ...

Rafał

- - - Updated - - -

Czy ktoś próbował podłączyć konwerter composite na VGA ? np takie coś http://sklep.delta.poznan.pl/konwert...340_p4753.html

Konwerter posiada na wtyczce VGA interesujące Nas sygnały wizji RGB które "rozumie" ICS
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	vgaplug3.jpg
Wyświetleń:	3386
Rozmiar:	85.1 KB
ID:	71790  
    Ostatnio edytowane przez sq9ord ; 02-10-2012 o 18:54

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

A po co Ci taki?
    Jeżeli do podłączenia komputera to nie wyrzucaj tyle kasy tylko kup kabelek za parę dyszek ze sterownikiem i już będziesz miał RGB

- - - Updated - - -

np. taki
    http://allegro.pl/podlacz-tv-do-pc-konwerter-vga-dsub-euro-hit-i2668155673.html

sq9ord
    Gość

Domyślnie

No nie bardzo bo ten kabelek który zaproponowałeś nie pójdzie po jednym sygnale video tylko musie mieć składową RGB .

Poza tym sam zobacz Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	rgb.jpg
Wyświetleń:	14226
Rozmiar:	43.4 KB
ID:	71791

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Schemat znam bo to można samemu sobie polutować. Nie trzeba nic kupować ale dlaczego twierdzisz że ten kabel nie pójdzie?

sq9ord
    Gość

Domyślnie

Tzn pójdzie jak podłączysz źródło które ma na wyjściu EuroScart natomiast mając kamerkę cofania która ma tylko wyjście video w postaci masy i złożonego sygnału wizyjnego to jak to ma przetworzyć ????

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

To przecież pisałem że to w przypadku kompa, bo musisz mieć sterownik. Jeżeli chcesz kamerkę cofania to poczytaj forum bo było o tym. Nie mieszaj wątków
    To do kamerki chcesz kupować moduł za prawie dwie stówy????? WOW!

Użytkownik Romeo Avatar FifthGear
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

Opcji jest wiele, ja sie zastanawiam czy nie pojde w kierunku zakupu po prostu navigacji z kamera cofania BLOW. Zamontuje to sobie w schowku na podszybiu i zrobie tak zeby po otworzeniu sie ladnie wysunela. Wtedy mam, navigacje, kamere i odtwarzacz multimedialny w jednym, poza oczywiscie TV ktora nie jest mi potrzebna. Tyle ze to wychodzi o wiele drozej oczywiscie. Opcji jest wiele, co komu pasuje. Na zagranicznych forach co osoba to rozne rozwiazania. Ja bym chcial jeszcze zamontowac TV dzieciakom w podsufitce i miec mozliwosc obslugi tego z przodu. Kamera cofania jest dla mnie tez wazna bo juz nie raz sie ostro nakrecilem zeby wyjechac a widocznosc do tylu jest taka sobie, sczegolnie jak ci dzieci i zona krzycza nad glowa

sq9ord
    Gość

Domyślnie

Przepraszam bardzo ale temat jest o podłączeniu sygnału wizji do ICS'a .

Jeżeli ktoś posiada DVD które nie ma Scarta to bez takiego konwertera ani rusz....

Poza tym podałem link przykładowy . Taki konwerter można kupić duuuuuuuużo taniej

Ewentualnie można samemu zdziałać tu jest schemat :
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	vga.jpg
Wyświetleń:	2495
Rozmiar:	68.8 KB
ID:	71796  

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał FifthGear Zobacz post
    Opcji jest wiele, ja sie zastanawiam czy nie pojde w kierunku zakupu po prostu navigacji z kamera cofania BLOW. Zamontuje to sobie w schowku na podszybiu i zrobie tak zeby po otworzeniu sie ladnie wysunela. Wtedy mam, navigacje, kamere i odtwarzacz multimedialny w jednym, poza oczywiscie TV ktora nie jest mi potrzebna. Tyle ze to wychodzi o wiele drozej oczywiscie. Opcji jest wiele, co komu pasuje. Na zagranicznych forach co osoba to rozne rozwiazania. Ja bym chcial jeszcze zamontowac TV dzieciakom w podsufitce i miec mozliwosc obslugi tego z przodu. Kamera cofania jest dla mnie tez wazna bo juz nie raz sie ostro nakrecilem zeby wyjechac a widocznosc do tylu jest taka sobie, sczegolnie jak ci dzieci i zona krzycza nad glowa
    To ja właśnie tak mam tylko nie podłączałem kamery cofania bo mi to nie potrzebne i wcale to nie jest drogie. Navi 5" mam za 250zł a reszta to znaleźne w warsztacie i się otwiera nawigacja z odtwarzaczem mp3/DVD/avi

Cytat Napisał sq9ord Zobacz post

Przepraszam bardzo ale temat jest o podłączeniu sygnału wizji do ICS'a .

Jeżeli ktoś posiada DVD które nie ma Scarta to bez takiego konwertera ani rusz....

Poza tym podałem link przykładowy . Taki konwerter można kupić duuuuuuuużo taniej
    Dokładnie tak.