Czy Waszym zdaniem, wlanie niewielkiej ilości płynu chłodniczego ponad kreskę "max" mogło spowodować jego wyciek przy większej temp. silnika ? (wyciek przy chłodnicy)
Czy Waszym zdaniem, wlanie niewielkiej ilości płynu chłodniczego ponad kreskę "max" mogło spowodować jego wyciek przy większej temp. silnika ? (wyciek przy chłodnicy)
nie masz się czym przejmowaćja mam przelane MAX i nic mi się złego nie dzieję
wiadomo,że nie mówimy tu o laniu płynu pod korek
![]()
Może jakiś przewód nie wytrzymał. Z tego co wiem to przynajmniej w v-kach niektórzy mówią, żeby nie lać nawet min. bo starcza na chłodzenie, a jak jest między kreskami to potrafi wywalić. Przynajmniej wiesz, że masz szczelny korek![]()
Czyli raczej nie przejmować się tym ?
Nie, jak mi wiadomo w jtd na postoju przy zgaszonym silniku płyn powinien znajdować się w okolicach max.
A wyciek był przy wężu który wchodzi do chłodnicy? Jeśli tak to kolego zmień opaskę przy chłodnicy albo dokręć tą co masz. Ja miałem u siebie w jtd dużo ponad max i nic się nie działo. To o czym piszesz to może być słaba opaska. Pod wpływem temperatury tworzywo się rozszerza i jest wyciek, na postoju będzie ok. Żeby nie bawić się w upuszczanie płynu możesz dodać drugą opaskę zaraz obok tej jeśli jest miejsce.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Wyciek jest przy chłodnicy, w miejscu gdzie wchodzi wąż, myślę , że dociśnięcie opaski wystarczy
Te opaski są lipne. Lepiej załóż drugą obok tej jeśli da radę.