Strona 25 z 34 PierwszyPierwszy ... 1516171819202122232425262728293031323334 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 337

Temat: [166] Dvd na ekranie ICS'a - problem? rozwiązanie ? ktokolwi

Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r

Domyślnie

Cytat Napisał sq9ord Zobacz post
    Przepraszam bardzo ale temat jest o podłączeniu sygnału wizji do ICS'a .
    Cytat Napisał sq9ord Zobacz post

Jeżeli ktoś posiada DVD które nie ma Scarta to bez takiego konwertera ani rusz....

Poza tym podałem link przykładowy . Taki konwerter można kupić duuuuuuuużo taniej

Ewentualnie można samemu zdziałać tu jest schemat :

ehhh...kłania się czytanie ze zrozumieniem.. Ten konwerter robi RGB->Composite, czyli wielkie "G" w naszym przypadku, bo u nas potrzeba na odwrót, czyli Composite->RGB. Uwierz mi, że zrobienie z Composite standardu czystego RGB (potrzebnego w przypadku ICS'a) już nie jest takie proste i tanie.
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

sq9ord
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał danus77 Zobacz post

ehhh...kłania się czytanie ze zrozumieniem.. Ten konwerter robi RGB->Composite, czyli wielkie "G" w naszym przypadku, bo u nas potrzeba na odwrót, czyli Composite->RGB. Uwierz mi, że zrobienie z Composite standardu czystego RGB (potrzebnego w przypadku ICS'a) już nie jest takie proste i tanie.
    Bardzo mi przykro ale wspomniany prze zemnie konwerter właśnie to robi cyt:
    "Konwerter VGA-1680 przekształca sygnał Composite video lub S-Video do VGA. Obsługuje formaty 4:3, 16:9 oraz 16:10 przy wyjściowych rozdzielczościach VGA do WSXGA 1680x1050. Pozwala podłączyć DVD, STB, DVR, kamerę CCTV itp. do monitora PC."

ehhhh....

Co do schematu fakt popełniłem gafę bo faktycznie ten scalak robi z RGB Composite.

Jeszcze można pokombinować z SAA5246, układ z telegazety ma konwersje composite na RGB + impulsy synchronizacji
    Ostatnio edytowane przez sq9ord ; 02-10-2012 o 23:34

sprytny
    Gość

Domyślnie

jak na moj eto za dużo kombinujecie ostatnio znalazłem na allegro zagłówki z samymi monitorami (bez żadnych odtwarzaczy) koszt 180 zł sztuka. ja mam taki plan żeby je wsadzić i podpiąć pod swój dekoder i bende miał odtwarzacz dvd oraz tv na 3 monitorach bez żadnych przekombinowń wystarczy dokupić za 25 zł trójnik euro i to wszystko

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Dokładnie. Szybciej i taniej jest kupić sprzęt z wyjściem scart i odtwarzaczem wszystkiego np z USB. Można to dowolnie konfigurować. A tą nieszczęsną kamerkę cofania to można sobie odpuścić. Niewiele osób się na to napala.

Użytkownik Romeo Avatar FifthGear
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    A tą nieszczęsną kamerkę cofania to można sobie odpuścić. Niewiele osób się na to napala.
    U mnie przydatna bardzo, w IE nie ma zbut duzo miejsca na parkowanie albo parkuje sie zderzak w zderzak wiec czasem nie ma jak wyjechac. Widzieliscie filmy na youtubie jak sie czasem samochody rozpycha zeby wyjechac ? Tutaj tez tak jest, a mi szkoda troche zderzaka Wole pokrecic 5 razy, tylko musze widziec!

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

To kup czujniki z dokładną skalą. Wrzucisz ich z tyłu 5 i załatwia to sprawę. Po kiego grzyba ładować tyle siana żeby mieć obraz. Chyba ze czujesz aż tak nieodpartą chęć patrzenia się w kolorowy ekran

sq9ord
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    To kup czujniki z dokładną skalą. Wrzucisz ich z tyłu 5 i załatwia to sprawę. Po kiego grzyba ładować tyle siana żeby mieć obraz. Chyba ze czujesz aż tak nieodpartą chęć patrzenia się w kolorowy ekran
    Czujniki cofania nigdy nie zastąpią kamerki dlaczego ???

Odpowiedz zostawiam Tobie Marku

sprytny
    Gość

Domyślnie

ja zamówiłam pół roku temu te czujki http://allegro.pl/bezprzewodowy-czuj...646819001.html i rewelacja z dokładnośćią co do centymetra . lepsze niż kamerka.

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Nie no nie przesadzaj..... Ja nie piszę ze nie ma różnicy tylko że same czujniki świetnie spełniają swoją rolę. Może jeszcze z noktowizorem potrzebujesz bo zwykłe czujniki nie dają rady a led nie doświetla Ci parkingu????? Nie dajmy się zwariować. To jest bardziej gadget niż niezbędnik.
    Ale nie odbiegajmy od tematu.
    Najlepiej do ICSa kupować sprzęt już z wyjściem RGB lub scart. Jeżeli chcemy kompa to wystarczy kabelek ze scalakiem za kilka dyszek. A jeśli ktoś już chce nowoczesną kamerkę cofania, blueray lub inne cudeńka bez w/w złączy to niestety będzie trudniej. Ja się zgadzam ze sprytnym. Tunerek dvbt jest tani, prosty i ma mnóstwo możliwości.
    A może za parę miesięcy wypuszczę drugi model mojej navi - druga generację to będzie na sprzedaż wtedy to i kamerkę cofania się do niej podłączy

sprytny
    Gość

Domyślnie

ja zamówiłam pół roku temu te czujki http://allegro.pl/bezprzewodowy-czuj...646819001.html i rewelacja z dokładnośćią co do centymetra . lepsze niż kamerka.