DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Może nie jest to aż tak odczuwalne, żeby mieć negatywne wrażenia ale tak czy inaczej b6 sprawują sie lepiej. Bratu jedną z firm dobrala do 156 sprężyny -30 i amortyzatory b4 i nie był z tego wyboru zadowolony. Auto miało czasem na nierownosciach tendencje do podskakiwania. To jeszcze pewnie zależy od stopnia zużycia amortyzatora ale to o czym pisze działo sie na nowym zestawie.
Dołączę się do pytania, przymierzam sie do zakupu kompletu bilsteina b12 pro kit, z tego co się orientuje amorki w zestawie to b8 + sprężyny eibach -30 mm. Czy ktoś ma takie zestaw ? jak to sie sprawuje na polskich drogach. Zastanawiałem sie jeszcze nad b6 , ale roznica w cenie żadna.Rozmawiałem ze sprzedawcą w sklepie firmowym , podał mi następujące ceny
przod b6 24-027960 503zł sztukatyl 35-047209 683zł sztuka
Eibach Pro Kit 30mm 673zł
Za całość 3093 zł w sklepie bilstein
W sklepie eibach'a komplet b 12 pro kit kosztuje 3066 zl, wiec ceny praktycznie te same a amorki o krótszym skoku.
Szkoda, że temat ruszył jak już dokonałem zakupu. Teraz już muszę założyć B4. Jednak to dopiero w grudniu, bo wysyłka sprężyn się opóźniła i nie zdążyłem zrobić tego na urlopie. Wybierając seryjne amortyzatory sugerowałem się tym, że do -30mm producent sprężyn na to zezwala. Zobaczę po założeniu i w przyszłości ewentualnie będę myślał co dalej.
Nikt nie jeżdzi na bilstein b12 pro kit ??? Proszę o jakieś opinie.
A ja polecam zawieszke MTS-a . Sam zakładałem na próbe ( testowo ) bo nikt nie miał i jestem zadowolony. Mam -40mm i jest super- nie za twardo i nie za miekko. Jeżdze głównie po miescie i to na 225/35/18 i 225/40/18 i nie narzekam ...Najlepsze ,że za amory i spręzyny dałem 899pln czyli jak za darmo...Narazie zrobiłem z 10000tkm i jest spoko....Zobaczymy ile wytrzymają ale nawet jak rozlecą się za 5000km to i tak wyjdzie taniej niż markowa zawieszka.... Ja jak robiłęm zawias zastanawiałem się nad gwintem ale ,że w BMW miałem i na naszych miejskich drogach rozpadł się nadspodziewanie szybko to postanowiłem zainwestować w coś tanszego tymbardziej ,że nie jezdze na torach wyscigowych....I obecnie absolutnie nie żałuje wyboru...Auto na -40mm jest i w miare komfortowe i fajnie trzyma w szybkich winklach
![]()
Jakie testowo i jakie nikt nie miał - miałem na pewno wcześniej ja i Kolin. W garażu czekaja już przednie sprężyny Vogtland ale wymagają wyższej opony lub większego koła żeby sprawdzić się w mojej 147.
Cóż, przyznam , że kusząca oferta, różnica w cenie znaczna, czy te amorki są o krótszym skoku ?
- - - Updated - - -
Ok, znalazłem je w sklepie i chyba się zdecyduje, pieniądze stosunkowo niewielkie, gwarancja 2 lata bez limitu kilometrów, może jeszcze jakieś opinie od posiadaczy w/w kompletu.
- - - Updated - - -
Dodam tylko, że jeśli się szybko rozpadną to przeskoczę na Eibacha Pro Kit za jedyne 3200 zł , ech trochę cena odstrasza ;/