Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Temat: Brera - ocena wg. zdjęć

Użytkownik Rowerzysta Avatar Myszkin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    służbowe

Domyślnie

Cytat Napisał kuba Zobacz post
    Panowie, czy po tych zdjęciach: http://autokasper.otomoto.pl/alfa-ro...C26279933.html

dzwonią jakieś dzwonki alarmowe? Wybieram się w niedzielę obejrzeć osobiście, ale ponieważ to jednak kawałek drogi to wolę zapytać czy ktoś nie widzi jakichś zonków. Dla mnie wygląda OK (drobne rysy np. na przednim zderzaku są akceptowalne), ale może coś jeszcze widać? Niepokoi mnie starty całkowicie znaczek (w sensie co mogło być przyczyną), ale moze przesadzam

Będę wdzięczny za każdą opinię.
    Dzwonią, dzwonią - i to co najmniej dwa:

1) tzw. autokomis - już samo kupowanie samochodu w komisie jest w naszym pięknym kraju obarczone wysoką stopą ryzyka - ponoć istnieją nawet uczciwi handlarze, ale spotkanie takiego to jak walnięcie takiej powiedzmy "piątki" w totolotka

2) cena - oczywiście ZBYT NISKA i to dużo za dużo. Nie wierz, że ktoś 6-letnią bezwypadkową Brerę opylił handlarzowi za 30 tys pln - to właściwie zamiata cały temat. Next !
    "Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."

"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał Myszkin Zobacz post

1) tzw. autokomis - już samo kupowanie samochodu w komisie jest w naszym pięknym kraju obarczone wysoką stopą ryzyka - ponoć istnieją nawet uczciwi handlarze, ale spotkanie takiego to jak walnięcie takiej powiedzmy "piątki" w totolotka

2) cena - oczywiście ZBYT NISKA i to dużo za dużo. Nie wierz, że ktoś 6-letnią bezwypadkową Brerę opylił handlarzowi za 30 tys pln - to właściwie zamiata cały temat. Next !
    Nie sposób z kolegą się nie zgodzić. Zupełnie na to nie zwróciłem uwagi, a Myszkin dobrze gada - polać mu

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Myszkin Zobacz post

Nie do końca za niska. Zależy, co jest ukryte, a o czym się kupujący dowie na miejscu.
    Załóżmy, że ta konkretna Brera ma np. kolektor wydechowy do zrobienia oraz sprzęgło i koło dwumasowe. I już 6 tysięcy pęka na dzień dobry. Do tego jest (wg wskazań licznika) rozrząd do wymiany - liczmy 800 PLN. Auto podobno do opłat - akcyza, tłumaczenia, rejestracja (na dzień dzisiejszy wymaga trochę biegania po urzędach, szczególnie jeśli chodzi o przegląd techniczny) - przy tej cenie to będzie ok. 7500 PLN.
    Oczywiście zakładamy, że wszystko będzie legal, faktura od imporera, a nie pisana na kolanie "umowa kupna-sprzedaży od Włocha". Policz sobie wszystko - z 35 tysięcy bardzo szybko może się zrobić kwota blisko 50 tysięcy złotych.

OSobiście nie wierzę w sprawną, nadającą się do dłuższej eksploatacji Brerę, pochodzącą z importu, w cenie poniżej 45 tysięcy złotych. Same opłaty transportowo/celno/rejestracyjne zjadają ok. 25% wartości samochodu. Do tego marża handlarza i się okaże, że za granicą taki samochód trzeba by kupić za kwotę c.a. 7000 Euro, żeby import miał sens. Bezwypadkowych Brer z dieslem i przebiegiem niewiele powyżej 100 tys km raczej tak tanio nie da się kupić...
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Ogier Avatar artur76
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    166 V6

Domyślnie

Ta ma lepsze znaczki i sporo tańsza...
    http://allegro.pl/alfa-romeo-brera-b...712873226.html

Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał artur76 Zobacz post
    Ta ma lepsze znaczki i sporo tańsza...
    http://allegro.pl/alfa-romeo-brera-b...712873226.html
    Ja wiem, że Brera jest takim autem, które na ogół sprzedaje się bardzo długo, ale Brera z tego ogłoszenia jest do sprzedania już przynajmniej kilka miesięcy... I teraz jest do wzięcia praktycznie za darmo, i jeszcze do negocjacji!
    Śmierdzi z daleka...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

pamietam ja.Kolo roku bedzie sie sprzedawac chyba.Pamietam blachy RRS ktore sa z mojej okolicy,a to ogloszenie jest w Lubuskim.Ciekawe czy cos jest z nia nie tak czy poprostu ktos chce sie juz jej pozbyc za psie pieniadze.Pamietasz Pafka za ile stala na poczatku??

Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    Pamietasz Pafka za ile stala na poczatku??
    Mi ona wpadła w oko ok 4 miesiące temu, i wtedy chyba coś chciał za nią ponad 30 tysi... Ale 21?
    Faktycznie wyjścia są 2:
    Albo ta Brera to ruina (choć na zdjęciach ja za bardzo nie mam się do czego przyczepić), albo faktycznie właściciel musi się jej jak najszybciej pozbyć. No ale za te pieniądze to nawet Brera powinna w miarę szybko znaleźć kupca...
    Jest jeszcze opcja, że jest to zwykły przekręt...

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

ja pamietam ze chyba zima byla jak ja pierwszy raz zobaczylem

Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Acha, i jeszcze jedno przykuło moją uwagę w tym ogłoszeniu. Beznadziejny opis, prawie nic z niego nie można się dowiedzieć. Ktoś kto nie może auta sprzedać od roku, chyba raczej bardziej by się postarał. No i nie ma numeru telefonu podanego w ogłoszeniu - kontakt tylko przez formularz.
    Jak dla mnie to dziwne, i trochę niepoważne...

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

masz racje.Ja jeszcze zauwazylem ze brakuje tej spinki od wykladziny pod schowkiem przy tunelu srodkowym.Aha i dziwi mnie ze auto w Lubuskim z plachami z podkarpackiego juz tyle miesiecy.Skad,jak i po co??Dalczego nie przerejestrowane