Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Temat: Brera - ocena wg. zdjęć

kuba
    Gość

Domyślnie Brera - ocena wg. zdjęć

Panowie, czy po tych zdjęciach: http://autokasper.otomoto.pl/alfa-ro...C26279933.html

dzwonią jakieś dzwonki alarmowe? Wybieram się w niedzielę obejrzeć osobiście, ale ponieważ to jednak kawałek drogi to wolę zapytać czy ktoś nie widzi jakichś zonków. Dla mnie wygląda OK (drobne rysy np. na przednim zderzaku są akceptowalne), ale może coś jeszcze widać? Niepokoi mnie starty całkowicie znaczek (w sensie co mogło być przyczyną), ale moze przesadzam

Będę wdzięczny za każdą opinię.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    a159 2,4 SW QT

Domyślnie

Znaczek to norma - niestety ścierają się, a ja bym dokładnie obejrzał tył - dlaczego prawy wydech nie jest symetryczny do lewego i skośny względem otworu w zderzaku - a co za tym idzie podłoga bagażnika - czy coś tam nie było ruszane

Użytkownik Alfa i Omega Avatar paweldante
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2 JTS

Domyślnie

Wydaje mi się ( ale mogę się mylić ), że coś było robione z tyłem ponieważ jest dosyć spora różnica między szczeliną od pokrywy bagażnika do słupka C, a dokładniej lewa strona jest wręcz przyklejona do słupka, a prawa ma wyraźną szczelinę. Nie wiem czy to kwestia ujęcia zdjęcia, ale tylni zderzak ma lekko inny odzień ( foto 4 ). Ale tak jak napisałem wcześniej, mogę się mylić. Czy ten egzemplarz Brery jest już zarejestrowany w PL ?
    Alfa Romeo 146--->147-->156-->GT-->159--> Brera-->Maserati GranTurismo--> Nie ma to jak mieć plany na przyszłość

kuba
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał paweldante Zobacz post
    Wydaje mi się ( ale mogę się mylić ), że coś było robione z tyłem ponieważ jest dosyć spora różnica między szczeliną od pokrywy bagażnika do słupka C, a dokładniej lewa strona jest wręcz przyklejona do słupka, a prawa ma wyraźną szczelinę. Nie wiem czy to kwestia ujęcia zdjęcia, ale tylni zderzak ma lekko inny odzień ( foto 4 ). Ale tak jak napisałem wcześniej, mogę się mylić. Czy ten egzemplarz Brery jest już zarejestrowany w PL ?
    Nie, jeszcze na włoskich papierach.

Użytkownik Ogier Avatar admor
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Auto
    Insignia A20DTH, RX-8 Renesis High Power

Domyślnie

Można się doczepić do braku napisu na błotniku przednim

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

gdzie kolega adamor widzi ze brakuje naklejki na blotniku przednim??Zdjecia sa tak zrobione ze nie jestem w stanie tego zobaczyc

Użytkownik Alfa i Omega Avatar paweldante
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2 JTS

Domyślnie

No to spore opłaty w razie czego Cię czekają...
    Alfa Romeo 146--->147-->156-->GT-->159--> Brera-->Maserati GranTurismo--> Nie ma to jak mieć plany na przyszłość

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał kuba Zobacz post
    Niepokoi mnie starty całkowicie znaczek (w sensie co mogło być przyczyną)
    Znaczek raczej nie jest starty, a wypłowiały. Tak więc przyczyną jest słońce, a w zasadzie kiepska jakość emblematów, że tak reagują na słońce. Problem znany w Alfach od lat (również w starszych modelach), i niestety póki co nie zanosi się na poprawę. Choć jeszcze nie słyszałem o wypłowiałych znaczkach w MiTo i w Julce...

Cytat Napisał paweldante Zobacz post
    Wydaje mi się ( ale mogę się mylić ), że coś było robione z tyłem ponieważ jest dosyć spora różnica między szczeliną od pokrywy bagażnika do słupka C, a dokładniej lewa strona jest wręcz przyklejona do słupka, a prawa ma wyraźną szczelinę. Nie wiem czy to kwestia ujęcia zdjęcia, ale tylni zderzak ma lekko inny odzień ( foto 4 ).
    Prawdopodobnie wszystko jest ok, ale wróżenie z takich zdjęć nie ma większego sensu - takie foty nie nadają się do ogłoszenia, niewiele można z nich wywnioskować, a już na pewno nie wielkość szczelin.
    To samo tyczy się odcienia - tutaj słońce może płatać takie figle. Niestety nic nie zastąpi oględzin na żywo. Po tych fotach ja bym na pewno nie wykluczył tego egzemplarza.

Cytat Napisał admor Zobacz post
    Można się doczepić do braku napisu na błotniku przednim
    Po pierwsze z tych fot trudno na 100% stwierdzić, że tych napisów nie ma, a po drugie ich brak jeszcze o niczym nie musi świadczyć. Mi jeden odpadł podczas mycia auta przy przebiegu 400 km. Drugiemu pomogłem odpaść, i nie miałem już tych naklejek

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia 2.0 200KM

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    gdzie kolega adamor widzi ze brakuje naklejki na blotniku przednim??Zdjecia sa tak zrobione ze nie jestem w stanie tego zobaczyc
    Na czwartym zdjęciu widać, a raczej nie widać naklejki.

MarekK
    Gość

Domyślnie

Ja słyszałem natomiast, że Alfy na rynki tzw. południowe mają inne oprogramowanie, termostaty, akumulatory, które w naszych warunkach zimowych mogą szwankować... To też powinieneś raczej wliczyć w koszt.