Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Złącze USB

abgx234
    Gość

Domyślnie Złącze USB

Witam.
    Planuję zakup Alfy 159. Egzemplarz, który mam na oku i nie tylko on ma złącze USB w schowku. Samochód nie posiada nawigacji. Standartowe radio. Jest to rocznik 2006. Chciałbym się dowiedzieć czy za pomocą tego złącza można odtwarzać muzykę w MP3 np. z pendrive'a ? Jeżeli tak to czy muzyka może być w folderach, a ja się będę mógł po nich swobodnie poruszać ? I jeszcze dwa pytanka odnośnie tego Mianowicie: czy tytuły będą wyświetlane na którymś wyświetlaczu oraz czy działa obsługa z kierownicy (przełączanie utworów, regulacja głośności etc.) ?
    Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Węgorz
    Mieszka w
    Skoczów
    Auto
    Ibiza TDI i AR 159 SW 1.9 16V 2007

Domyślnie

Tak, z pendrive'a możesz śmialutko,sterowanie wyłącznie z kierownicy ( ten typ tak ma...) a tytuły wyświetlane są na centralnym wyświetlaczu pomiędzy zegarami. Czy muzyka może być w folderach - nie wiem.Pozdrawiam.

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

A czy mozna sobie takie zlacze USB samemu dorobic?

Użytkownik Znawca Avatar Paweł_
    Auto
    Giulietta

Domyślnie

najprościej wydaje mi się takie coś wsadzić http://allegro.pl/new-zmieniarka-mp3...707348638.html
    Who's the evil man, who's the righteous man, and who's the shepherd???

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł_NS Zobacz post
    najprościej wydaje mi się takie coś wsadzić http://allegro.pl/new-zmieniarka-mp3...707348638.html
    Biorąc pod uwagę ograniczenia takiego urządzenia (nazwy folderów) oraz problemy z kompatybilnością kart pamięci/pendrive'ów, widocznością folderów to ja wolałbym doposażyć swoje auto w ten fragment B&M, który jest odpowiedzialny za złącze USB i odtwarzanie MP3. Ale to kilka razy przewyższa koszt powyższego rozwiązania z allegro. W każdym razie jeśli ktoś przeprowadził taką operację to niech da znać co i ile go kosztowało. Bluetooth jest mi niepotrzebny bo mam ładnie zainstalowany jakiś zestaw Nokii, działa to w miarę ok.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 16-10-2012 o 09:57

Auto
    Giulietta

Domyślnie

wiesz co, mi normalnie czyta z 6 katalogów po 99 kawałków każdy, zarówno karty sdhc czy też peny, zapamiętuje ost. kawałki, jest ok tylko na początku trzeba wyczaić wszystko, na początku mi czytało 1 folder, ale jak posiedziałem i pokombinowałem z kolejnością folderów to już jest elegancko

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł_NS Zobacz post
    wiesz co, mi normalnie czyta z 6 katalogów po 99 kawałków każdy, zarówno karty sdhc czy też peny, zapamiętuje ost. kawałki, jest ok tylko na początku trzeba wyczaić wszystko, na początku mi czytało 1 folder, ale jak posiedziałem i pokombinowałem z kolejnością folderów to już jest elegancko
    Wyobraźmy sobie hipotetyczną sytuację:
    jadę ze znajomymi na wyjazd na narty i mówię – weźcie pendrive z muzyką to będziemy mieli czego słuchać. I to jest zrozumiałe dla nich. A jak mam dodać: weźcie pendrive z muzyką, ale z katalogami odpowiednio nazwanymi i jeszcze weźcie laptopa, bo będziemy kombinowali jak to zrobić żeby odczytać – hmnn.... to już nie jest ani zrozumiałe, ani wygodne.

Więc ja rozumiem, że za 300-400 zł nie należy się spodziewać idealnego sprzętu, dlatego zastanawiam się czy jest możliwe i za ile kupno czegoś fajniejszego.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 16-10-2012 o 10:08

abgx234
    Gość

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź Co do tego urządzenia to nie mam zamairu go kupować. Jednak mam jeszcze to pytanko jak jest z folderami. Może ktoś korzystał jeszcze z tego i wie ?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Tuchola
    Auto
    159SW 1.9 16v jtdm 150km

Domyślnie

jesli chodzi o mnie to mam na pendrive utwory w katalogach i smigają bez problemu. zresztą w menu b&m możesz wybrać sobie jaki folder ma odtwarzać lub posortować według np. artysty. jedyne co mnie wkurza to brak możliwości przewijania utworu.

Auto
    Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Wyobraźmy sobie hipotetyczną sytuację:
    jadę ze znajomymi na wyjazd na narty i mówię – weźcie pendrive z muzyką to będziemy mieli czego słuchać. I to jest zrozumiałe dla nich. A jak mam dodać: weźcie pendrive z muzyką, ale z katalogwami odpowiednio nazwanymi i jeszcze weźcie laptopa, bo będziemy kombinowali jak to zrobić żeby odczytać – hmnn.... to już nie jest zrozumiałe. Więc ja rozumiem, że za 300-400 zł nie należy się spodziewać idealnego sprzętu, dlatego zastanawiam się czy jest możliwe i za ile kupno czegoś fajniejszego.
    Racja, może kiedyś będzie coś lepszego, ale też przytoczona sytuacja nie zdarza się często, możną to przełknąć, co nie zmienia faktu że do oryginału temu urządzeniu daleko, ale za tą kasę się opłaca