Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 81

Temat: Zatarty silnik i psalony olej... 1.9jtd 115km umiera...

kamaraldo
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kusior007 Zobacz post
    Jakby mi tak odpowiedział, a faktycznie dałbym mu sprawne auto , to miałbym jednego kolegę mniej na ziemi...
    Szkoda, taki silnik zajeb....c!!
    Jednego Kolegę mam mniej- mord...a nie szklanka, ale i tak nie zwróci to życia alfie

- - - Updated - - -

Swoją drogą chłodnica pękła bo była przerdzewiała ale przecież nie u mnie jest wina, choćby kontrolował temperaturę jak mu się cos zaświeciło a nie stwierdzać o kur....a dyskoteka w aucie to było by inaczej ....

Użytkownik Romeo Avatar Magik
    Mieszka w
    Skawina
    Auto
    Była:156 SW 2,4 20V Jest: Kia Sorento 3,5 V6+VW GOLF V PLUS 1,9 TDI[EGR off/pwrd conmir.pl]

Domyślnie

Cytat Napisał kamaraldo Zobacz post
    Najwyższe obroty były do 2,5k przycisnąłem kilka razy ale naprawdę z ręką na sercy żadnego dymku. Mam ściągać klawiaturę? Da się wymienić zawory?
    Ja bym najpierw odkręcił misę olejową i zobaczył na panewki. Mniej roboty, a i tak trzeba sprawdzić...
    Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.

kamaraldo
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Magik Zobacz post
    Ja bym najpierw odkręcił misę olejową i zobaczył na panewki. Mniej roboty, a i tak trzeba sprawdzić...
    Tak też uczynię, szkoda że, od razu nie zrobiłem tego ale zwodzi stukot u góry.... Możliwe pęknięcie pierścienia? Kurka już głupieje a pieniędzy nie mam, nie było i szybko nie będzie na remont czy wymianę silnika....

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Temat ucieka w dziwną stronę a chyba nie o to chodziło autorowi gdy opisywał zaistniałą sytuację. Nie wiem jak jest z silnikami diesla, ale w benzynowych najczęściej bardziej rozsądna jest naprawa niż wymiana silnika więc nie bardzo zrozumiałem tą pierwszą propozycję jaka padła. Ja ze względu na małą znajomość mechaniki udałbym się z tym do kogoś ogarniającego temat na diagnozę. Aczkolwiek posprawdzać tyle ile się da samemu nie zaszkodzi.

kamaraldo
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    Temat ucieka w dziwną stronę a chyba nie o to chodziło autorowi gdy opisywał zaistniałą sytuację. Nie wiem jak jest z silnikami diesla, ale w benzynowych najczęściej bardziej rozsądna jest naprawa niż wymiana silnika więc nie bardzo zrozumiałem tą pierwszą propozycję jaka padła. Ja ze względu na małą znajomość mechaniki udałbym się z tym do kogoś ogarniającego temat na diagnozę.
    Mądre słowa ale mechanik bez rozbierania dużo nie powiedział, jak i jeden tak drugi dlatego wziąłem sprawy w swoje ręce, a z tematem dążę do ustalenia jak i co się popsuło by to naprawić..

Mieszka w
    Skawina
    Auto
    Była:156 SW 2,4 20V Jest: Kia Sorento 3,5 V6+VW GOLF V PLUS 1,9 TDI[EGR off/pwrd conmir.pl]

Domyślnie

No nie ma co gdybać. Trzeba kręcić dół. Jak panewki to i tak górę trzeba targać, to wtedy zobaczysz co i jak z pierścieniami i zaworami.
    Chociaż, jak wyraźnie słychać to z góry... Stary wiesz jak to jest na forum, nie słyszysz nie widzisz...
    Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.

kamaraldo
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Magik Zobacz post
    No nie ma co gdybać. Trzeba kręcić dół. Jak panewki to i tak górę trzeba targać, to wtedy zobaczysz co i jak z pierścieniami i zaworami.
    Chociaż, jak wyraźnie słychać to z góry... Stary wiesz jak to jest na forum, nie słyszysz nie widzisz...

Doskonale to rozumiem. Jestem wdzięczy i tak za tę dywagację. Gdyby ktoś miał już styczność z taką sytuacja to piszcie śmiało. Póki co zwalę jeszcze michę i będę was na bieżąco informował co i jak. A powiedz mi jeszcze czy jak już tyle rozebrałem to ściągnięcie klawiatury będzie trudne?

Mieszka w
    Skawina
    Auto

Domyślnie

Znaczy głowice? Klawiaturę to już rozebrałeś dawno
    Nie jest trudne rokręcenie. Gorzej to złożyć

kamaraldo
    Gość

Domyślnie

Superr...... po prostu super, jaka trudność w złożeniu jest kolego? Podaj wszystko co mi pomoże w naprawie..

Mieszka w
    Skawina
    Auto

Domyślnie

Nie, nie.
    To tak pół-żartem było.
    Ogólnie skręcić zawsze jest gorzej niż ...rozkręcić.
    Sprawa wymaga zachowania spokoju, zachowania względnej czystości no i najważniejsze, żeby wiedzieć które śruby są do czego.
    Pod głowice idzie uszczelka, która do tanich nie należy (przynajmniej u mnie), więc może się nie spiesz z tą głowicą tak bardzo.
    Zrób sobie zdjęcia podczas rozkręcania, jeżeli to pierwszy raz.