przewody WN,swiece nie sa czujnikami :shock: wiec nie maja wplywu na zapalanie kontrolki...Napisał Yyogi22
przewody WN,swiece nie sa czujnikami :shock: wiec nie maja wplywu na zapalanie kontrolki...Napisał Yyogi22
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
pwn?przewody wysokiego napiecia?patrz wyzej.jesli zaobserwowales ze dzieje sie to po deszczu sprawdz polaczenia czujnikow(sondy,temperatury,polozenia walu,polozenia przepustnicy ...)jesli gdzies zauwazysz na stykach nalot trzeba to dokladnie oczyscic i zabespieczyc np.elektrosolemNapisał currahee
Ja miałem problem z kontrolką wtrysku. Po deszczu czy kilkudniowym postoju zapalała się losowo. Przyczyną były kable sondy lambda, po prostu były już zaśniedziałe i sygnał czasami był a czasami nie. Tak więc zacznijcie od sprawdzenia tego elementu.
Jest jeszcze jeden możliwy powód . Paliwo . Starsze autka nie zawsze były przystosowywane do 98
nie.paliwo nie powoduje zapalenia kontrolki .Napisał Ferrari-1
Paliwo może nie ale wieszający się wtryskiwacz tak.Napisał lesio146
Mi też się kontrolka od wtrysków zapala. Dokładniej to opisze w osobnym poście (o moich bojach w czasie podróży nową alfą do PL) W Polsce pojechałem na kompa bo najpierw kontrolka się zapalała co jakiś czas a potem świeciła się ciągle. Komputer wykazał błąd integratora sondy lambda, skasowali mi błędy i było ok dwa dni z znowu się zaczęła zaświecać. Odpiąłem aku na pół godziny i pomogło teraz żona autem jeździ bo mnie w kraju nie ma i mówi że się nic nie zaświeca.
Jest
Passat B5 1.9 TDI FL
Była: Alfa 145 1.7 BoXeR / Alfa 146 1.7 BoXeR
nie.zawieszony wtrysk nie spowoduje zapalenia kontrolki.jego elektryczna awaria tak.Napisał Lesio
a sprawdziłeś to ?Napisał lesio146
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Spowoduje u mnie tak było. Przecież jak masz wyłączony wtryskiwacz to nie ma z niego sygnału.Napisał lesio146