Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 114

Temat: 200hp 2.0JTS

Użytkownik Romeo
    Auto
    brak

Domyślnie

Nie no, po prostu fajnie jest dopóki się gada, a jak zaczyna się wydawać kasę (albo oglądać tabelki z wydatkami jak w moim przypadku) zaczyna to wszystko wyglądać trochę inaczej...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Ciechanowiec
    Auto
    159 1.9 mJTD

Domyślnie

Za zaoszczedzone pieniądze jak dobrze poszukasz kupisz uno 1.4t.
    Objedziesz ta ibize bez problemu.
    Jak bedzie mało podlejesz paliwem zwiekszysz boost zalozysz r888 i zjesz stare m5 e39 ze siateł nawet.
    Zaoszczedzone pieniądze wydaj na dziwki i koks a Ci ulży.
    Ewentualnie dalej trzep konia czytajac ten topic bo na 99% i tak nic z tego nie wyniknie jak z
    kompresora krusza.
    Pozdro 600

Użytkownik Romeo
    Auto
    brak

Domyślnie

mhm, stare rozpieprzone uno objedzie m5... jak będzie to 520 ze znaczkiem mpower to może...

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał siewcu Zobacz post
    mhm, stare rozpieprzone uno objedzie m5... jak będzie to 520 ze znaczkiem mpower to może...
    Po tygodniu riposta nie za tęga, bo niestety krowa jaka jest E39 M5 w żadnym wypadku nie objedzie Uno Turbo na jakiejkolwiek próbie sprawnościowej. No chyba ze mówisz o katalogach i autostradzie

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

O proszę! Hejterów mam jeszcze zanim skończyłem projekt.
    Zapraszam na spota, zajrzyj pod maskę a potem mi powiedz to prosto w twarz Przed kompem każdy mocny.

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Ciechanowiec
    Auto
    159 1.9 mJTD

Domyślnie

Pod maske i pod spód Ci zagladałęm.
    http://www.fotosik.pl/u/ali23-prace/album/1482243
    Macałem nawet ten piękny wałek napędzający w zamyśle kompresor i reszte alu złomu który miałeś wpakować. Kompresorkiem też zakręciłem. I nie dziwne że masz hejterów zanim skonczyłeś projekt bo mija juz rok? Od kiedy masz wszystkie graty? Nie łatwiej przejść przetarta tanszą scieżka? (Taką która każdy zdrowomyślący poleca?) Zapakować v6 lub 20vt a nie rzeźba w goownie.
    I coś czuje że mi kutas na czole predzej wyrośnie lub podłoga ci zgnije razem z tym JTSem nim skonczysz projekt.

Rozmawiałem tu i tam i podobno w niektórych miejscach jestes "niemile widziany"

Pozdro 600
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mam-wyjebane_1468.gif
Wyświetleń:	34
Rozmiar:	45.8 KB
ID:	126910  
    Ostatnio edytowane przez culmen ; 01-04-2014 o 20:18

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Sopot
    Auto
    Alfa 156 2.0 Turbo

Domyślnie

Cytat Napisał culmen Zobacz post
    Pod maske i pod spód Ci zagladałęm. Macałem nawet ten piękny wałek napędzający w zamyśle kompresor i reszte alu złomu który miałeś wpakować. Kompresorkiem też zakręciłem. I nie dziwne że masz hejterów zanim skonczyłeś projekt bo mija juz rok? Od kiedy masz wszystkie graty? Nie łatwiej przejść przetarta tanszą scieżka? (Taką która każdy zdrowomyślący poleca?) Zapakować v6 lub 20vt a nie rzeźba w goownie.
    I coś czuje że mi kutas na czole predzej wyrośnie lub podłoga ci zgnije razem z tym JTSem nim skonczysz projekt.

Rozmawiałem tu i tam i podobno w niektórych miejscach jestes "niemile widziany"

Pozdro 600
    To nie VW, ze projekty powstaja w kilka tygodni lub nawet dni, bo wszystko co potrzebne jest dostepne od reki.

Mi zbieranie czesci zajelo ponad rok. Sama budowa około półtora roku. Nastepnie po teoretycznym zakonczeniu projektu kolejne 3 lata (do dzis włacznie i jeszcze dłużej), ktore poswieciłem na ciagłe zmiany tego co juz zostalo zrobione, ulepszenia(pewne czesci i rozwiazania nie byly dostepne wczesniej lub byly bardzo drogie) i weryfikacje wytrzymalość różnych części. Lista rzeczy, ktore chcialbym jeszcze zrobic jest długa, ale poprostu brakuje czasu i pieniedzy.

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał kivi84 Zobacz post
    To nie VW, ze projekty powstaja w kilka tygodni lub nawet dni, bo wszystko co potrzebne jest dostepne od reki.

Mi zbieranie czesci zajelo ponad rok. Sama budowa około półtora roku. Nastepnie po teoretycznym zakonczeniu projektu kolejne 3 lata (do dzis włacznie i jeszcze dłużej), ktore poswieciłem na ciagłe zmiany tego co juz zostalo zrobione, ulepszenia(pewne czesci i rozwiazania nie byly dostepne wczesniej lub byly bardzo drogie) i weryfikacje wytrzymalość różnych części. Lista rzeczy, ktore chcialbym jeszcze zrobic jest długa, ale poprostu brakuje czasu i pieniedzy.
    Tu chodzi też o ogólne założenia projektu, bo ja kajarząc co ma być wpakowane nie widzę w tym żadnego sensu, ani logiki i z tego za żadne skarby nie wyjdzie szybka alfa- ładowanie pieniędzy w błoto ogólnie. Nawet jak to dojdzie do skutku to i tak szału nie będzie, jedyne och i ach będzie z tego powodu że to jedyna 1.8 T.S Kompresor
    Przełożenie 3.0 było by lepsze pod każdym względem, a podpieranie się naciskiem na przednią oś i tym że V6 ma ciężki przód przez co nurkuje to jakieś dobieranie faktów pod to co się w głowie uroiło i brednie jakie w internecie piszą.

Jedyna Alfa jaka była tutaj grzebnięta i kompleksowo przygotowana to Alfa GrzesiekK. i według mnie to jedyna słuszna droga z tymi autami
    Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 30-03-2014 o 12:59

Moderator Znawca Avatar Teddy84
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 Turbo/Giulietta 1.4TCT MY'16

Domyślnie

Cytat Napisał kylo1986 Zobacz post
    Tu chodzi też o ogólne założenia projektu, bo ja kajarząc co ma być wpakowane nie widzę w tym żadnego sensu, ani logiki i z tego za żadne skarby nie wyjdzie szybka alfa- ładowanie pieniędzy w błoto ogólnie. Nawet jak to dojdzie do skutku to i tak szału nie będzie, jedyne och i ach będzie z tego powodu że to jedyna 1.8 T.S Kompresor
    Przełożenie 3.0 było by lepsze pod każdym względem, a podpieranie się naciskiem na przednią oś i tym że V6 ma ciężki przód przez co nurkuje to jakieś dobieranie faktów pod to co się w głowie uroiło i brednie jakie w internecie piszą.

Jedyna Alfa jaka była tutaj grzebnięta i kompleksowo przygotowana to Alfa GrzesiekK. i według mnie to jedyna słuszna droga z tymi autami
    Ale nie rozumiem co Ci przeszkadza że ktoś idzie swoją drogą?? Plujecie jadem a sami nic poza serią w wozach nie macie. Temat byl o tym że z JTS'a 200 koni tanio sie zrobić nie da a zrobiła się z tego parada hejterów.

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Przynajmniej już wiem u kogo pracujesz albo czyim jesteś znajomym kolego Culmen
    Alfa Kiviego udowadnia bardzo dobrze jaki potencjał drzemie w tym silniku. Ale na forum widzę najlepiej albo swapować na V6, albo zrobić chipa w JTDku.
    Zanim Teddy nie skończył swojej, 20VT nie było dopuszczalną opcją

Niestety przy moich warunkach każde opóźnienie niepoważnego warsztatu odbija się czkawką w postaci 3 miesięcznego opóźnienia...
    Ostatnio edytowane przez Krusz ; 30-03-2014 o 14:16

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."